TOP ORASE unde sa traiesti bine. Bucurestiul ocupă locul al 82-lea ca nivel de trai.

Topul 140 al oraselor cu cele mai bune conditii de viata realizat de prestigioasa publicatie economica, The Economist, vine in 2018 cu un clasament interesant. 

Daca vrei sa stii care este orasul unde poti sa traiesti mai bine, atunci afla ca acesta este... VIENA. 

Anul acesta orasul Viena pune astfel capăt "dominatiei" oraşului australian Melbourne, care a fost liderul topului oraselor cu cel mai inalt nivel de trai în ultimii 7 ani.

 Aceasta este pentru prima dată când un oraş din Europa se situează pe primul loc în acest top realizat anual de Economist Intelligence Unit, divizie a The Economist Group.
top orase cu cel mai bun nivel de trai unde sa traiesti bine


Conform algoritmului, fiecăruia dintre cele 140 de oraşe i se acordă un punctaj (de la 0 la 100), în categorii diverse, precum standarde de viaţă, criminalitate, infrastructură, acces la educaţie, sistem de sănătate, stabilitate economică şi politică.

Orasul Viena a obţinut un scor aproapre perfect 99,1, in timp ce orasul Melbourne doar 98,4, podiumul fiind completat pe locul 3 de Osaka (Japonia).

Orasul Bucuresti ocupa locul al 82-lea, la egalitate cu Belgrad (Serbia) si Shenzhen (China).

Australia şi Canada sunt tarile care domină topul 10, cu câte trei oraşe.

Astfel, pe poziţia a patra a topului oraselor cu cel mai bun nivel de trai s-a situat Calgary, urmat, în lrdine, de Sydney (5), Vancouver (6), Tokyo (7), Toronto (7), Copenhaga (9), Adelaide (10).

Marile capitale financiare, precum Paris (19), Londra (48) şi New York (57), tind să fie victime ale propriului succes, spun realizatorii topului, avand rate mari ale criminalităţii şi o infrastructură greoaie si invechita pe alocuri.

Capitala Ungariei, Budapesta, s-a situat pe locul al 34-lea, în timp ce capitala Bulgariei, Sofia se află pe locul al 79-lea.

Pe ultimele cinci locuri în acest top, oraşele cu cele mai proaste condiţii de viaţă, s-au situat, în ordine inversă, Damasc (140), din Siria, Dhaka (139), din Bangladesh, Lagos (138), din Nigeria, Karachi (137), din Pakistan, şi Port Moresby (136), din Papua Noua Guinee.
MAI POTI CITI