Biografia MIHAELA DRAGAN. Fata care si-a schimbat destinul... din Candesti BUZAU in GERMANIA.

Daca nu ati auzit de numele MIHAELEI DRAGAN e cazul sa aflati mai multe despre aceasta domnita care s-a luptat cu prejudecatiile celor din jur cu umilintele din copilarie.

Dar nimic nu a oprit-o sa isi vada visle devenind realitate MIHAELA DRAGAN este actrita si joaca la TEATRUL GORKI din BERLIN. Face naveta BERLIN - BUCURESTI si este fondatoarea propriei companii teatrale private  GIUVLISEN.

Lungul a fost drumul spre succes al MIHAELEI DRAGAN. Dar ambitioasa MIHAELA a infruntat  totul cu mult curaj.

S-a nascut intr-o familie mixta in urma cu 32 de ani in urma. Tatal sau este roman dar mama este de origine roma.

Familia DRAGAN  impreuna cu cele trei fete si-au dus mare parte din viata traiul in satul CANDESTI din BUZAU.

MIHAELA s-a confruntat de mica cu prejudecatile celor din jur doar toata lumea stia ca este "tiganca" si acest apelativ i-a fost adresat pna dupa terminarea liceului.
mihaela dragan biografie wiki de actrita

In dorinta de a-si vedea fetele  mai sus de a fi in stare sa le ofere accesul la educatie domnul DRAGAN si-a luat familia si a ajuns la malul marii la CONSTANTA.

Aici , MIHAELA si celelalte doua surori au terminat un liceu de marca LICEUL GEORGE CALINESCU din CONSTANTA.

MIHAELA a aratat o apetenta pentru arta in special pentru ACTORIE. Ce sanse sa iaba o fata de origine roma in lumea actorilor?

Evident ca a plecat din CONSTANTA in capitala sa dea admiterea la FACULTATEA DE TEATRU.

Evident primele incercari s-au soldat cu insuccese. MIHAELA DRAGAN a avut curajul si forta de a da admiterea de trei ori pana cand  a resuit sa intre la faccultatea mult visata.

MIHAELA DRAGAN a terminat sectia TEATRU a UNIVERSITATII " SPIRU HARET" din capitala.

Profesoare i-au fost marea doamna a teatrului romanesc SANDA MANU dar si MIRELA GOLEA.

Va intrebati cum a ajuns MIHAELA  o fata din Romania sa fie aplaudata pe marile scene teatrale din strainatate?

Putini stiu despre  succesul ei  dar  si mai putini stiu ca MIHAELA DRAGAN este extrem de talentata.

MIHAELEI nu i-a fost niciodata rusine cu originea sa rroma. Bunicul sau era cel mai cunoscut lautar ala satului CANDESTI. MIHAELA s-a implicat si se implica in problemele acestei comunitati.

In Romania a jucat intr-un film regizat de RAU JUDE in "AFERIM" un film de mare succes peste hotare, ba chiar un film premiat.

Putine actrite din Romania au reusit ceea ce a reusit MIHAELA DRAGAN. A fost distribuita intr-un spectacol regizat de marea actrita a FRANTEI FANNY ARDANT.

Spectacolul se numeste "MAGIE NOIR" si a fost nominalizat la PREMIUL oferit de LIGA FEMEILOR PROFESIONISTE DIN TEATRU.

Pana sa ajunga sa reuseasca la FACULTATEA DE TEATRU , MIHAELA DRAGAN s-a inscris la FACULTATEA DE RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE.

A jucat cu mare bucurie in spectacolele TEATRELOR INDEPENDENTE din capitala.

Mare fericire pentru MIHAELA la auzul vestii ca a fost invitata sa joace intr-un spectacol ce s-a bucurat de un imens succes. E vorba de spectacolul ROMA ARMY la TEATRUL ARGENTINA din ITALIA.

Cat de mandra trebuie sa fi fost MIHAELA de aceasta reusita din 2017. Cate actrite din Romania au avut ocazia sa joace intr-o piesa de teatru ce a fost urmarita de actori precum JEREMY IRONS, ISABELLE HUPPERT , regizorul DIMITRIS PAPAIOANON , PIPPO DELBONO, SUSAN KENNEDY.

Ba chiar GEORGE BANU PRESEDINTELE DE ONOARE al CRITICILOR De TEATRU din tara noastra a vizionat magnificul spectacol.

Un spectacol care aduce in fata publicului problemele romilor  modul in care e inteles sexul in aceasta comunitate.

MIHAELA DRAGAN si-a indeplinit visul. Joaca teatru si apare in filme. Si-a infiintat propria companie teatrala GIUVLIPEN.
mihaela dragan poze rare

In cadrul spectacolelor montate la acest teatru sunt puse in scena intr-o proportie majoritara  spectacole dedicate femeilor  si problemelor lor.

De pilda in spectacolul "GADJO DILDIO: este abordat un subiect ce nu prea este abordat si  anume hipersexualizarea femeilor de origine roma de catre barbatii romani.

MIHAELA DRAGAN este si trainer pentru femeile rome si lucreaza cu acestea pentru a le arata ce inseamna cu adevarat educatia.

MIHAELA DRAGAN este un exemplu si sursa de inspiratie pentru toate femeile de origine roma.

Orice femeie care se naste intr-o comunitate de romi ar trebui sa fie libera sa isi aleaga drumul in viata.

Suntem in 2018 dar multi barbati in Romania cred ca locul femeilor este ca in trecut la cratita. Femeile sunt facute sa stea acasa sa ingrijeasca casa si sa se ocupe de ingrijirea copiilor.

E vrema desteptarii ! Femeile romance,  femeile rrome si toate femeile  ar trebui sa fie libere sa decida ce vor sa faca in viata.

Toata admiratia noastra pentru ACTRITA  din Romania de origine roma , MIHAELA DRAGAN!

Cu vointa ambitie si curaj a reusit sa treaca de totate obstacolele. Si face ce ii place.

Nu uita de BUCURESTI practic nu se poate desparti total de ROMANIA. Este ACTRITA si are un simt civic lupta sa arate lumii ca   indiferent de locul unde te nasti de originile tale ai drepturi.

Mergeti sa o vedeti jucand pe minunata MIHAELA DRAGAN. Talentata, modesta , ambitioasa.

BRAVO, MIHAELA DRAGAN! Prin tine prin ceea ce faci lumea de afara afla ca tiganii din Romnai nu sunt toti de condamnat.

Exista  si oameni  frumosi luptatori si care reusesc sa se impuna in meseria lor tocmai in afara tarii.

Uitati-va in oglinda si fiti sinceri de cate ori nu le-ati spus copiilor vostri sa nu se apropie daramite sa se jaoce cu copii de origine roma?

V-ati gandit vreodata ce se intampla in sufletele copiilor de tigani cum le spunem noi?

De ce e necesar sa indure un stigmat  ? ACELA de a se fi nascut intr-o familie de rromi?

Nu suntem toti OAMENI indiferent de culoarea parului de rasa si etnie? Rromii au ARTA in sange.

Va amintiti de  CONNECT -R cum povestea cate a indurat in copilarie? Dar niciodata nu i-a fost rusine cu familia si originile sale.

El a fost primul care a dat un semnal de alarma cand si-a aratat publicului trocul pe care scria SUNT MANDRU CA SUNT TIGAN?Unii sunt mandri si nu au nicio problema sa recunoasca ca fac parte dintre tigani. BRAVO, DOINITEI OANCEA care s-a comportat ca o MARE DOAMNA in scandalul in care a fost tarata de LORA care i-a luat iubitul.

Poate sa spuna ce vrea IONUT GHENU ex-ul DOINITEI iar LORA la fel. Dar mama LOREI romanca din  MOLDOVA  s-a comportat ca o adevarata " LADY" atunci cand a jignit-o pe DOINITA  OANCEA si familia  ei.

Si atunci va intreb cine e TIGAN si cine e ROMAN? Cine are  interesul sa mentina animozitatile intre romani si tigani  romani si maghiari?

ARTA, filmul , teatrul au menirea sa ne poarte intr-o lume care ne invata si ne aduce bucurii.

Sa ne indreptam pasii spre salile de teatru spre salile de cinema spre concerte spre opera spre  tot ce ne poate face mai buni si mai intelepti.

Ce ziceti? V-ati simtit mandri ca ROMANI cand un BANEL NICOLITA, un ILIE DUMITRESCU  marcau un GOOOOL care aducea fericirea in sufletele noastre?
MAI POTI CITI