Biografie DIANA Belbita MMA. Wiki-ul PRINTESEI RAZBOINICE de la Exatlon.

EXATLON este un concurs care va debuta la Kanal D, duminica, 7 ianuarie 2018, iar marele câstigator va pleca acasa cu 100.000 de euro.

In cadrul concursului, concurenti, vedete si persoane normale, se întrec în diferite probe care necesita o buna conditie fizica, menite sa le testeze pregatirea fizica, viteza de reactie, curajul si puterea psihica.

WIKI. Diana Irena Belbita, 20 de ani, este o sportiva originara din Mehedinti, care s-a mutat la Oradea pentru a se putea antrena alaturi de Alexandru Lungu si Ioan Brânza.

Biografia de luptatoare MMA a Dianei Belbita incepe insa cu... JUDO. La îndemânul unei colege de clasa, s-a apucat de judo cativa ani, la Strehaia.

Dupa un timp scurt au început sa apara si primele rezultate, însa Diana si-a dat seama ca este atrasa mai de mult sporturile de contact, asa ca în paralel a început sa practice unifight si kickboxing.

biografia diana irena belbita printesa mma

In primavara anului 2012 a venit în Severin pentru a se antrena cu Sensei Constantin Mitroi, un cunoscut antrenor apreciat în sporturile de contact: centura neagra cu 3 dani în jiujitsu, centura neagra în ninjutsu, precum si centura neagra în sei-budokai.

În aprilie 2012 a câstigat Gala K1 de la Szeged. În vara anului 2013, strehaianca Diana Belbita s-a impus si la Budapesta. În gala intitulata „Luptatori în cusca”, sportiva legitimata la Kokyo Dojo Drobeta Turnu Severin s-a impus la puncte în prima lupta, în care a întâlnit o slovaca, iar în finala a învins-o prin KO în prima repriza pe reprezentanta tarii gazda.

La sfârsitul lunii octombrie 2013 Diana Belbita a câstigat campionatul national de sei-budokai si a mai participat pâna la sfârsitul anului la alte doua competitii, cea mai importanta fiind o gala internationala de MMA (Mixed Martial Arts).

În martie 2016, pentru a se pregati la un nivel înalt în cariera sa MMA, Diana a decis sa se mute la Oradea, unde se pregateste la Centrul de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu, alaturi de "Muntele Bihorului" si Ioan Brânza.

Pe 1 octombrie 2016 Printesa Razboinica a luptat în Zielona-Gora (Polonia) si a obtinut o victorie importanta în fata reprezentantei tarii gazda, Katarzina Lubonska. Reusita din acea confruntare a trimis-o direct în meciul pentru mult dorita centura KSW, unde se va lupta cu brazilianca Ariane Lipski, o tipa experimentata care, în ultimele sase meciuri, si-a spulberat adversarele prin KO.

Pentru Diana Belbita, modelul de luptator este cel al fratilor Bogdan si Andrei Stoica. Cât despre loviturile preferate, sportiva spune ca în general foloseste combinatii destul de complexe si loviturile din întoarceri.

Lista cu toti concurentii de la concursul Exatlon:
  • Cantareata Claudia Pavel aka Cream
  • Diana Belbita, luptatoare profesionista de MMA aka Printesa Razboinica,
  • Gimnasta Diana Bulimar, medaliata la competitii olimpice si europene,
  • Vladimir Draghia, fost inotator de performanta si actor,
  • Giani Kirita - fost fotbalist la clubul Dinamo,
  • Catalin Cazacu, campion de motociclism viteza,
  • Anca Surdu – dubla campioana mondiala si europeana la gimnastica aerobica,
  • Ion Oncescu, luptator profesionist de skandenberg, multiplu campion mondial si european,
  • Andrei Stoica, campion mondial la kickboxing, categoria heavyweight.