FRUMUSETEA Mainilor. SFATURI pentru Ingrijirea, Hidratarea si Curatare.

Ritualul zilnic al ingrijirii mainilor nu trebuie sa lipseasca niciodata. Deși avem senzația că săpunul este eficient pentru curățarea mâinilor, acest lucru este doar parțial adevărată el îndepărtează doar murdăria și bacteriile, dar nu și stratul de celule moarte.

Este indicată folosirea unui gel lichid ori a unui săpun lichid cremos, pe bază de cremă hidratantă, cât și a unei periuțe moi pentru a curăța mâinile în profunzime.

Acest ritual de îngrijire al mainilor asigură atât o curăţare eficientă a acestora, cât şi o hidratare pe măsură.

Exfolierea presupune eliminarea normală sau patologică a stratului cornos al pielii mâinilor. Ea se face prin peeling chimic sau fizic, dermabraziune, laser.

Beneficiile exfolierii pielii mâinilor sunt evidente: se elimină de pe suprafața pielii de orice tip de murdărie, oferă o hidratare bună și întărește textura epidermei, obținându-se o îmbunătăţire a aspectului pielii.
pareri tratamente hidratarea mainilor

Imediat după exfoliere este momentul propice pentru hidratarea mâinilor.

Se recomandă utilizarea unor produse cosmetice cu proprietăți puternic hidratante, dar și specifice tipului de piele ori perioadei din zi sau anotimpului în care ne aflăm.

Aplicarea cremei, într-un strat cât mai gros, se face printr-o bună masare a mâinilor și prin mișcări cât mai energice.

Apoi, se vor pune pe mâini mânuși sau un prosop uscat.

Căldura degajată de acestea va ajuta ingredientele active din cremă să-și facă efectul.

Poți opta și pentru mijloace naturale de hidratare a pielii mâinilor: amestecă o linguriță de miere cu două linguri de ulei de măsline, de migdală sau de porumb.

Ca mod de aplicare se procedează ca și în cazul tratamentelor cu produse. Totodată putem înmuia mâinile în lapte călduț pentru întărirea naturală a unghiilor și la hidratarea în profunzime a pielii.

Pentru hidratarea unghiilor subțiri și fragile poți folosi un amestec preparat în casă din gălbenuș de ou, ulei de măsline și miere.

Se țin degetele câteva minute în amestecul obținut, apoi se masează fiecare unghie, până la absorbția totală a acesteia.

Se îndepărtează apoi cu apă călduță și se șterge suprafața unghiei cu o jumătate de lămâie (pentru luciul natural al unghiei).

Ca si concluzie, tratamentele pentru îngrijirea mâinilor nu sunt nici complicate, nici costisitoare și pot fi aplicate cu succes de fiecare dintre noi, în încercarea de a avea mâinile cât mai frumoase și mai sănătoase.
MAI POTI CITI