Ce PRODUSE folosim pentru machiajul TENULUI gras.

Partea bună atunci când ai un ten gras este că acesta se ridează mai greu. Partea mai puţin plăcută este că strălucești chiar și atunci când nu e cazul, graţie excesului de sebum. Dar stai liniștită, exista numeroase soluţii pentru această situaţie!

Tenul gras este caracterizat de existența excesului de sebum. Acesta face ca machiajul să reziste mai puțin decât atunci când  este aplicat pe o piele normală sau uscată.

Sebumul în exces determină scurgerea și oxidarea fardurilor. În plus, machiajul aplicat pe un ten gras poate închide porii și declanșa diverse probleme dermatologice. 

Din fericire, există produse special create pentru acest tip de ten și trucuri cosmetice pentru a combate această situație. 

Tenul trebuie pregătit pentru aplicarea machiajului, este o condiție de bază. O loțiune tonică delicată, cu efect purificator și hiratant te va ajuta să elimini secrețiile uleoiase fără a deshidrata pielea.
ten gras uleios pareri machiaj special

După curăţarea tenului se aplică o bază de machiaj sau un primer.

Baza de machiaj ajută la o mai bună aplicare a machiajului, dar acționează și ca un strat protector între piele și produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor și asigurând o mai bună rezistență a machiajului.

Specialiștii în machiaj recomandă o bază de machiaj care să nu fie pe bază de silicon, acesta predispune la apariția acneei și a reacțiilor alergice. Poți folosi un primer cu acid salicilic.

Fondul de ten cu efect matifiant este o necesitate în machiajul tenului gras.

Acesta ține sub control ieșirea sebumului la suprafață, acoperă foarte bine imperfecțiunile tenului (coșurile, punctele negre, rozaceea etc) și fixează fardul de obraz.

Este foarte important să folosești un fond de ten profesional, care să nu aibă la bază ulei și care să nu fie mai închis decât nuanța naturală a tenului. 

Ideal ar fi ca fondul de ten să conțină și factor de protecție pentru a nu fi nevoie de aplicarea cremei cu SPF înainte. 

Oricât de mult ai matifia tenul, pe parcursul zilei sebumul își va face apariția. Așadar, folosește șervețelele speciale absorbante si tapoteaza zonele lucioase.

Folosește produse waterproof! Unul din dezavantajele tenului gras este că machiajul se poate întinde, iar pe parcursul zilei dă senzaţia unui look neîngrijit.

Evită scurgerea machiajului și optează pentru produse waterproof: fondul de ten, mascara, creioanele de ochi și de buze, rujurile. 

Pudra absoarbe excesul de sebum și redă aspectul mat, deci nu te sfii s-o aplici. Pudrează doar zonele lucioase (asa numita zona T), dacă o aplici pe toată faţa nu faci decât să blochezi porii, iar glandele sebacee vor accelera eliminarea de sebum. 

Evită blush-urile lucioase și optează pentru cele cu aspect mat. La fel și în ceea ce privește alegerea rujurilor.