MESAJE Onomastice Sf Parascheva. NUME derivate Sfanta Parascheva.

Numele Parascheva provine de la grecescul paraskeve, care inseamna vineri.

Nume Derivate. Toti cei care poarta numele de Paraschiva, Parascheva, Paraschiv sau nume derivate ale acestora, cum ar fi: Pachita, Paraschita, Parastita, Parasca, Chiva, Chivuta, Vuta, Chivu sau Petcu, isi serbeaza onomastica in data de 14 octombrie, cand are loc marea sarbatoare religioasa Sfanta Parascheva.

Sfanta maica noastra Parascheva, numita „cea Noua", de la Iasi, „a Moldovei luminatoare" si lauda întregii Ortodoxii s-a nascut în satul Epivat din Tracia rasariteana, nu departe de Constantinopol, pe la începutul secolului al Xl-lea, din parinti binecredinciosi si de bun neam.

Iubind mai mult decât orice pe Hristos, la varsta de aproape 15 ani, a intrat într-o manastire de fecioare din orasul Ieraclia Pontului.
mesaje la multi ani sf parascheva si nume derivate

La vârsta de 25 de ani, luand porunca de la îngerul Domnului, s-a reîntors în patrie si s-a nevoit înca doi ani langa biserica satului natal, Epivat. Pe la jumatatea secolului XI, anul 1050, la vârsta de 27 de ani, Sfanta Parascheva si-a dat sufletul în mainile Domnului si a fost înmormantata aproape de malul marii.

Cea mai mare minune a Sfintei Parascheva este insasi preamarirea trupului ei cu darul neputrezirii, al vindecarii de boli si al izbavirii de multe nevoi si primejdii.

Din cauza aceasta a fost luata ca protectoare in toate tarile ortodoxe din Balcani. Ba si turcii se cucereau de minunile ce se faceau crestinilor care ii cereau ajutor cu credinta si evlavie.

Sf. Parascheva Mesaje Onomastice de La Multi Ani

1. Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Multi Ani!

2. Îngerii sa-ti calauzeasca pasii La multi ani, Paraschiv! Îngerii sa-ti calauzeasca pasii iar Sfânta Parascheva sa-ti lumineze drumul in viata.

3. Fie ca toate întâmplarile frumoase si spiritul acestei zile sa te însoteasca pretutindeni. Isi doresc o zi de Sf. Parascheva cat mai frumoasa!

4. De Sfânta Parascheva, zi sfânta, sa se rasfrânga asupra ta toata bunatatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La multi ani!

5. Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristete, când tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui tau. La Multi Ani, Paraschiva!

6. De Sf. Parascheva, zi de mare sarbatoare primeste din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sanatate, mult noroc si împlinirea tuturor dorintelor. Dumnezeu sa te calauzeasca in tot cea-ce faci. La multi ani!

7. Sa ai parte numai de împliniri, iar viata sa îti fie o eterna sarbatoare! La multi ani! Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!