Biografia Leticia Calderon de la Esmeralda la Mujeres de negro.

Wiki Leticia Calderon o indragita actrita mexicana pe care romanii au ocazia sa o vada din nou in aceasta vara jucand in telenovela „Esmeralda”, numai la Happy Channel.

Serialul „Esmeralda”, care îi are în rolurile principale pe deja celebrii Leticia Calderon si Fernando Colunga, va fi difuzat începând din 2 august, câte doua episoade, de luni-vineri, de la ora 14.00, în locul telenovelei „De trei ori Ana”.

Scurta biografie Carmen Leticia Calderón León, o viata mai ceva ca in telenovele.

Vedeta mexicana s-a nascut pe 15 iulie 1968 în Guaymas, Mexic. A luat parte la multe piese de teatru si telenovele. Cel mai popular rol al sau a fost cel din telenovela Esmeralda, care a avut succes mai ales in Europa Estica.

Cand avea varsta de 12 ani s-a prezentat la un casting pentru un rol in Chispita, dar pentru ca nu a castigat un rol principal, nu a acceptat personajul propus si s-a indreptat spre Centro de Capacitacion de Televisa si a inceput colaborarea cu acestia.
Leticia Calderon rezumat Biografie Esmeralda

La numai Leticia Calderon 14 ani debuteaza in telenovela El angel caido cu rolul micutei Clara Robles del Castillo, isi continua studiile, joaca in fiecare an roluri secundare in productiile mexicane de acest gen, castiga experienta si popularitate, pana cand in 1997 da lovitura cu rolul Esmeralda Rosales–Penarreall din serialul ce s-a bucurat de un real succes in lumea intreaga, Esmeralda.

Tot in acest an, in noiembrie se casatoreste cu medicul Marco Lopez de care divorteaza doi ani mai tarziu.

Abia in anul 2003  Leticia  se recasatoreste cu un avocat celebru, cunoscut in lumea vedetelor, Juan Collado, cu care are doi fii Luciano si Carlo, cel mic suferind, din pacate, de sindromul Down.

Dupa cativa ani de fericire cei doi s-au despartit, nu au divortat dar Juan Collado traieste o pasionanta poveste de dragoste cu actrita Yahdira Carrillo.

Datorita presiunilor emotionale la care a fost supusa in casnicie, in august 2009 Leticia Calderon este spitalizata de urgenta cu dureri de cap, stomac si palpitatii. Este vizitata de sotul ei, care incearca o reconciliere, dar anul 2011 il gaseste tot alaturi de Yahdira.

Din cauza faptului ca fiul ei, Luciano , sufera de Sindromul Dow, actrita s-a implicat in multe campanii initiate de UNICEF.

Filme cu Leticia Calderon
  • Mujeres de negro  (2016) -  Irene
  • A que no me dejas / Te provoc sa ma parasesti (2015)
  • Amor bravío / Dragoste si lupta (2012) -  Isadora Viuda de Lazcano)
  • En nombre del amor / În numele iubirii (2008) - Carlota Espinoza de los Monteros
  • Heridas de amor / Suflete ranite (2006) -  Young Fernanda de Aragon
  • Amor real (2003) -  Hanna De La Corcuera 
  • Esmeralda (1997) - Esmeralda Rosales-Peñarreal
MAI POTI CITI