Pareri ENEL Fix Online un Abonament care promite pret fix la curent timp de 12 luni.

Inainte sa ne facem o parere despre Enel Fix Online, avanatajele si dezavantajele acestui nou abonament de energie electrica, sa vedem ce inseamna liberalizarea pietii si ce aduce ei nou pentru consumatgori.

Pana in 2017 pentru energia electrica si 2018 pentru cea de gaze, daca ramai la furnizorul la care esti azi, platesti un pret reglementat.

Din 2017/2018 incolo, furnizorul tau de curent electric va putea cumpara de la ce producator vrea, iar tu vei putea cumpara de la ce furnizor vrei.

Adica, daca nu iti mai convine sa cumperi curent de la ENEL, de pilda, poti sa cumperi de la cei peste 60 de furnizori de energie electrica care se gasesc in piata libera.

Pe siteul autoritatii de reglementare va aparea un comparator de preturi. Automat ti se va transmite o lista cu toti furnizorii  de energie electrica si preturile pe care le au.
pareri abonament enel fix online curent electric ieftin

Revenind la ENEL FIX ONLINE, noul abonament de la Enel este exact ceea ce ii spune denumirea: "online".

De la contract la factura totul se face virtual. Iti închei contractul de energie online, prin mijloace de comunicare la distanta. Ulterior, tot ce trebuie sa faci este sa iti activezi contul MyEnel si factura electronica si sa le mentii active pe întreaga perioada contractuala.

Cu MyEnel si aplicatia mobila dedicata, poti sa iti administrezi energia electrica online, de oriunde ai fi, la orice ora. Ai acces la facturile tale, le platesti, transmiti indexul si vezi evolutia consumul de energie.

Oferta este valabila pana in data de 31 Martie 2017.

Abonamentul zilnic este un tarif ce asigura fixarea unui pret avantajos al energiei electrice.

Pretul ENEL FIX ONLINE este de 0.15 lei / zi adica 62,5 lei pe luna. Iar pretul unui kWh este 0,151 lei.

Insa ENEL mai are inca 2 tipuri de abonamente la energie electrica.

ENEL FIX 24 pret 65,2 lei / luna
Vrei un pret fix al energiei electrice timp de 24 de luni? Daca alegeti Enel Fix 24, oferta cu abonament zilnic cu pretul de doar 0.15 lei/zi si pretul de 0,169 kWh

ENEL FIX ANUAL pret 63,7 lei / luna
Vrei sa scapi de grija consumului de energie electrica si sa beneficiezi de un pret fix/kWh timp de 12 de luni atunci poti alege Enel Simplu Anual, oferta fara abonament zilnic, si platesti doar energia electrica pe care o consumi, adica 0,195 lei / kWh.

Preturile sunt calculate pentru un client cu un consum mediu de 125 kWh/luna.

Suntem de parere ca abonamentul ENEL FIX ONLINE se preteaza bine persoanelor care au un consum mediu lunar de 150 kWh.
Comentarii

 1. Tache Constantin Bucuresti
  Am un contract pt. o oferta enel fix online (consum lunar de 70 kw )
  intrebare: Daca depasesc acest consum cum voi plati diferenta si la ce pret ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt abonat ENEL pentru furnizarea de gaze.
  Acum citeva luni mi-au trimis o oferta pentru furnizarea de energie electrica, plina de laudarosenii.
  Am intrat pe site-ul lor si am constatat ca pentru un consum de 275 kwh valoarea de plata era mai mare cu 3 lei decit factura primita deja de la CEZ (al carui abonat sunt).
  Am trimis la ENEL, ca atasament, factura respectiva, cerind lamuriri dar pina in prezent nu am primit nimic. Fac pe mortii in papusoi, mincinosii.

  RăspundețiȘtergere
 3. 0,15 lei/zi * 30 zile(1 luna) = 4,50 lei, nu inteleg de unde ati ajuns la 62,5 lei pe luna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Abonamentul zilnic are pretul de doar 0.15 lei/zi. La acesta se adauga si pretul de 0,169 kWh! Un pic de atentie nu strica!!!

   Ștergere
  2. Pentru a compara tarifele si de la alti furnizori vedeti http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife

   Tot acolo veti vedea cum se calculeaza pretul final / KWh facturat cu TVA, prin explicitarea lui pe componente:

   Pretul facturat cu TVA inclus = Pret furnizor + Tarif zonal de transport + Tarif servicii de sistem + Tarif de distributie + Contributia cogenerare de inalta eficienta + Contravaloare certificate verzi + Acciza + TVA

   Explicatia pretului de 62.5 lei pe luna dat ca exemplu in articol: este vorba de un consum de 125 KWh pentru luna luata in exemplul de calcul (se specifica acest lucru la sfarsitul articolului).

   Am facut calculul pentru 125 KWh la pretul cu tva de 0.4923 lei / KWh si am obtinut 61.5375 lei, pret foarte apropiat de cei 62.5 lei din articol. La acest pret se adauga cei 4.5 lei abonament (0.15 lei * 30 zile). Eventualele diferente de pret pot aparea datorita schimbarii intre timp a 'pret furnizor' din articol vs cel din tabelul de la ANRE, si a faptului ca in tabel valoarea certificatelor verzi este etimata.

   Deci daca asa se calculeaza si nu sunt surprize neplacute in contract sau in modul de calcul, oferta pare tentanta.

   Ștergere
 4. Ba eu cred ca Unknown a fost foarte atent, iar tu nu ai fost, deoarece 0.169 kWh (de fapt lei / kWh)de care zici corespunde abonamentului ENEL FIX 24, pe cand unknown se referea la abonamentul ENEL FIX ONLINE cu pretul lunar de 62.5 lei. Intrebarea lui Unknown este foarte simpla si logica; cum poate 0.15 lei / zi * 30 zile sa dea 62.5 lei / luna, cand rezultatul corect ar fi 4.5 lei / luna? Poate ne explica Enel cum se poate asta.

  RăspundețiȘtergere
 5. 62,5 Ron abonament? Ești praf

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul parerilor trimise spre publicare.