Big Data TRUMP vs SOROS: un wiki care arata parerea oamenilor despre cei doi.

Povestile si miturile lumii in care traim din punct de vedere a analizei BIG DATA.  Oricat de mult miliardarul Soros ar vrea sa il "inghita cu tot cu fulgi" pe Presedintele ales al USA, Donald Trump, nu prea se leaga cifrele reci si seci.

Lumea in fiecare bula in care traieste, mai precis aceste "echo chamber"in care a ajuns sa traiasca, percepe realitatea intr-un mod distorsionat, subtil sau brutal, si crede ca detine adevarul absolut.

In Romania termenul de "bula" a fost incetatenit in ultimul timp, dar este total eronat. O "bula" este ceva inchis, ermetic care separa unele lucruri de altele pentru a nu se contamina. Insa este total gresit.

"Echo chamber" este nivelul superior, termenul care descrie perfect realitatea virtuala in care traim si pe care o proiectam in lumea reala. Intr-o "camera de ecou" nu numai ca esti izolat de cei diferiti tie, ci fiecare "strigat" se intoarce amplificat de n-ori pentru a-ti intari in mod fals propriile pareri si opinii.
wiki trump vs soros
Ce este BIG DATA? Ei bine, potrivit WikiPedia, Big Data reprezinta datele pastrate si prelucrate în cantitati imense, datorita unor medii de stocare mai ieftine, unor metode de procesare mai rapide si unor algoritmi mult mai performanti.

Un pic criptic, insa ... BIG DATA are potentialul de a afecta profund modul in care facem afaceri si chiar modul in care ne traim viata de zi cu zi.

Ei bine, conform acestor Big Data, miliardarul Soros este o entitate cu mult sub cea a lui Trump. Cel putin din punct de vedere al cautarilor facute pe internet. Graficul de mai sus exemplifica perfect aceasta realitate.

Cum spuneam TRUMP este cu foarte mult peste SOROS. Nu facem aici o analiza statistica a "sentimentului". Pro, contra sau neutru oamenii vor sa afle mai multe informatii despre Trump nu despre eminenta cenusie pe nume Soros.

WIKI: Donald Trump s-a nascut si a crescut în orasul New York, fiind al patrulea din cei cinci copii ai lui Frederic Trump, un magnat imobiliar. În 1968, Donald Trump a obtinut o diploma de licenta în Stiinte economice de la Scoala de Finante si Comert Wharton din cadrul Universitatii din Pennsylvania.

In anul 1971, succedându-l pe tatal sau Fred Trump, el a preluat controlul Organizatiei Trump (Trump Organization), o societate mama de tip holding care detine actiunile mai multor societati imobiliare si de constructii.

Donald Trump a fondat în 1995 Trump Entertainment Resorts, o companie care opereaza numeroase cazinouri si hoteluri din întreaga lume.

wiki pareri soros vs trump osint


WIKI: Soros s-a nascut la Budapesta ca György Soros în familia scriitorului evreu în limba esperanto Tivadar Soros si în copilarie a supravietuit Holocaustului evreilor din Ungaria.

In anul 1993, Soros a înfiintat Fundatia pentru o Societate Deschisa, numita si Fundatia Soros.

Soros isi exprima frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice si monetare de actualitate, publicând carti si articole de presa, precum si dând interviuri difuzate la radio si TV.

In anul 2015, Soros a îndemnat guvernele europene sa contribuie cât mai mult la ameliorarea dezastrului umanitar ce se desfasura, fundatiile finantate de el activând, ele însele, pentru salvarea si adapostirea refugiatilor.

Multi se întreaba daca anticoruptia isterica din România are vreo legatura cu cea din Spania, unde lucrurile evolueaza ca într-o oglinda magica.

Sa fie corecta banuiala ca anticoruptia are acelasi tatic sau mamica?