NUTELLA partial cancerigena. Uleiul de Palmier potential cancerigen.

Spune NU produsului Nutella... Nutella o adevarata otrava atat pentru adulti si copii... NUTELLA foloseste in compozitie ingrediente CANCERIGENE. Plus multe alte stiri de acest gen au invadat publicatiile romanesti in ultimele zile.

Ca intodeauna adevarul se afla mereu undeva la mijloc. Si cola daca bem zilnic 6 litri este foarte daunatoare sanatatii, si daca mancam 3 kile de morcovi pe zi ne facem portocalii si ne umplem de nitrati rai etc. Nimeni nu spune ca daca mancati o felie de paine unsa cu Nutella va veti imbolnavi de cancer, insa unora le place sa faca din tantar armasar in mod constient.

Asadar iata faptele, asa cum trebuie ele prezentate la rece si fara nicio partinire.

De curand un raport al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a aratat ca uleiul de palmier, un ingredient des folosit în industria alimentara si inclusiv in NUTELLA, contine o substanta potential cancerigena.
Celebra Nutella începe sa fie INTERZISA în supermarketuri Adevarat sau Fals

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a publicat un studiu conform caruia uleiul de palmier produce, în cantitati însemnate, o substanta potential carcinogena (GE) daca este incalzit la temperaturi de peste 200 grade Celsius.

EFSA NU a recomandat însa oprirea consumului de ulei de palmier, declarand ca este nevoie de analize suplimentare pentru a determina gradul de risc.

Insa  mai multi retaileri italieni au decis sa retraga produsul NUTELLA de la vanzare invocand acest avertisment.

Mai mult chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura au semnalizat, la randul lor, un potential risc cancerigen în ceea ce priveste substanta GE, însa nici acestea NU au interzis consumul de ulei de palmier.

Cei de Ferrero a declarat ca uleiul de palmier folosit de companie pentru producerea cremei tartinabile este procesat la o temperatura SUB 200 de grade Celsius si a insistat ca înlocuirea ingredientului ar crea un produs inferior din toate punctele de vedere.

Culmea este ca Uleiul de Palmier rezista foarte bine la prajire, mai bine decât oricare alt candidat.

Un studiu stiintific  facut la o universitate din Spania, arata ca acroleina, o substanta periculoasa, se produce într-o cantitate mai mica prin degradare termica, decât în uleiul de floare a soarelui, sau in uleiul de masline.

Indonezia si Malaezia sunt tarile cu cea mai mare productie din lume, producând cumulat aproape 40 de milioane de tone  de ulei de palmier anual.
MAI POTI CITI