Cadouri de Sfantul Valentin. Sfantul Valentin - Legenda zilei indragostitilor.

Cadourile de Ziua Indragostilor. Sfantul Valentin este protectorul indragostitilor si se serbeaza pe 14 februarie, de catre toti cei care sunt sau se simt indragostiti, indiferent de varsta.

Se spune ca Valentin a fost primul care a trimis o felicitare cu un mesaj de dragoste, in timp ce se afla inchis intr-o inchisoare, catre iubita lui, fiica paznicului inchisorii, pe care a semnat-o "de la al tau Valentin", si ca de atunci a aparut traditia, ca de Sf. Valentin sa se ofere felicitari sau scrisori personalizate cu inimioare, sau parfumate. 

Este una dinstre cele mai asteptate zile si asta datorita faptului ca este ziua in care se ofera CADOURI. Cele mai cautate cadouri sunt INIMIOARELE. 

Fie ca sunt de plus, catifea sau atlaz, inscriptionate cu diverse mesaje in romana sau alte limbi, fie ca sunt sub alte forme: brelocuri, acadele, torturi, bomboane, cani, lumanari parfumate, baloane, felicitari, figurine din ceramica, perne, tricouri si albume personalizate, rame pentru poze, pahare duo - (care sunt acum la mare moda) ele predomina.
happy valentines cadouri si legenda sf valentin

Dupa inimioare vin mesajele personalizate, siropose, si care ating inima oricarui indragostit. Nici lenjeria intima, bijuteriile, cartile si in special florile, mai ales trandafirii, nu sunt uitate. 

Daca totusi vreti sa-i faceti o altfel de surpriza iubitei sau iubitului, puteti sa iesiti sa luati cina intr-un local select la lumina lumanarilor, sau puteti merge la un film, la teatru sau intr-un club.

Putem spune ca orice cadou este permis, daca vine din inima si daca este urmat de o declaratie de dragoste, .....ca de, doar este ZIUA INDRAGOSTITILOR

Daca bugetul dumneavoastra este doar unul virtual sau sunteti doar mai romantic si nu credeti in puterea lucrurilor materiale, puteti trimite persoanei iubite o poezie romantica dintr-o oferta vasta care acopera si clasicii si poetii “neprofesionisti” de la adresa www.lovepoetry.com.

Sau poate sunteti interesat(a) sa vedeti ce spun astrele despre compatibilitatea dumneavoastra cu sufletul “geaman” pe care l-ati gasit deja sau dupa care suspinati in continuare.

Poate vreti chiar sa fiti ajutat(a) sa gasiti persoana mult visata. O multime de site-uri va ofera sprijin in acest sens.

Sfantul Valentin - Legenda.

Chiar, de unde a aparut aceasta zi si cine o fi fost Valentine? Ca pentru orice sarbatoare populara exista mai multe istorii.

Cea mai populara se pare ca este cea pe care ne-o ofera site-ul The History Channel: www.historychannel.com care ne informeaza ca pe data de 14 februarie biserica catolica marcheaza martiriul Sf. Valentin.

Legenda spune ca in jurul anului 270 DC, imparatul roman Claudius a dorit sa eficientizeze armata romana. Considerand ca barbatii casatoriti au alte prioritati in afara obiectivelor de lupta, legate de iubite, sotii si familie, Claudius a interzis logodnele si casatoriile in intregul imperiu.

Episcopul Valentin a continuat sa oficieze casatorii in secret asa ca romanii l-au arestat si condamnat pe romanticul episcop la moarte. Se pare ca in perioada cat a fost inchis, episcopul a vindecat-o pe tanara fiica a comandantului inchisorii, redandu-i vederea. Daca s-au iubit sau nu este un mister al istoriei, dar se pare ca, inainte de decapitare, episcopul i-a trimis tinerei un mesaj semnat: “From your Valentine” (de la al tau, Valentin).

Mesajul a ramas traditional si este inscriptionat pe aproape toate cadourile sau felicitarile care se trimit cu aceasta ocazie.

Legenda Sfantului Valentin este frumoasa si are mai multe variante, dar se pare ca alegerea zilei de 14 februarie de catre biserica catolica pentru comemorarea Sf. Valentin se suprapune cu sarbatori pagane pe care biserica crestina a dorit sa le incorporeze.

Pe 14 februarie se celebra ziua Junonei, zeita patroana a femeilor si a casatoriei. Iar pe 15 februarie sarbatoarea Lupercaliei era un rit de pasaj pentru tineri.

Lupercalia, o sarbatoare a pastorilor si marcand inceputul primaverii, presupunea in anumite comunitati, un gen de loterie prin care tinerii scoteau dintr-o urna numele fetelor “libere”. Perechile astfel formate ramaneau impreuna un an intreg.

Ne putem imagina de ce anumite practici ale Lupercaliilor nu erau privite cu intelegere de crestinism si de ce papa Gelasius a ordonat ca in cadrul loteriei tinerii sa extraga nume de sfinti pe care sa-i venereze tot timpul anului respectiv.

Tinerii romani n-au fost incantati de aceasta indicatie papala si au continuat sa-si caute perechea, trimitand pe 14 februarie tinerei alese mesaje scrise de mana continand numele Valentin.

Desigur legende, legende …