Pareri cum sa mananci de Craciun si Revelion si sa NU te ingrasi.

Iata cateva sfaturi si trucuri de la nutritionisti despre cum sa va bucurati de masa de Craciun si de Revelion fara frica ca o sa va ingrasati.

Frica ca am putea sa ne pierdem silueta ne face uneori sa eliminam din meniul de Sarbatori multe dintre preparatele culinare care ne fac placere.

Nutritionistii sunt de parere ca exista mici secrete care ne permit sa ne bucuram asa cum trebuie de mesele cu familia si prietenii, fara a ne pun in pericol silueta actuala.

Sarbatorile de iarna vin intodeauna cu o multitudine de tentatii culinare, mesele pline si meniurile îmbelsugate întregesc, de cele mai multe ori, atmosfera de sarbatoare.

Gandul persistent referitor la pierderea siluetei poate sa îi opreasca însa pe multi din a savura anumite preparate culinare servite la o masa, în aceasta perioada.
Pareri ce sa mananci de Craciun si Revelion si sa NU te ingrasi

Cea mai buna soluti este însa de a gusta din tot ce ne face placere, dar, categoric, cu moderatie. De la alimentele care ne plac, la bauturile care ne vor completa mesele, se recomanda consumul moderat.

Bauturile pe care le consumam în timpul mesei au si ele un rol important în mentinerea starii de bine, cu atat mai mult cu cât unele dintre ele ne ajuta sa ne pastram si silueta.

Berea este o astfel de bautura, care datorita continutului sau de vitamine de tip B, supranumite si vitaminele bunei dispozitii, si a aportului caloric redus, poate fi o alegere foarte buna pentru mesele de sarbatori.

Berea contine un numar redus de calorii, 105 kcal într-o doza de 250 ml de bere cu alcool si 50 kcal într-o doza de 250 ml de bere fara alcool.

Mai mult, in conditiile unui consum moderat, datorita continutului de fibre (solubile), berea poate duce la un tranzit intestinal optim, usurand digestia dupa o masa imbelsugata.

Insa la fel de important este sa nu uitati sa faceti miscare, chiar si cateva minute de mers pe jos, plimbari scurte, in aer liber, de 15-20 de minute în fiecare zi, sau mers cu bicicleta.

Aceasta activitate va va ajuta sa mentineti un tonus bun, va va activa metabolismul si va ajuta sistemul digestiv sa proceseze in mod optim alimentele.


Comentarii