Treceți la conținutul principal

Biografia Cosette Chichirau moldoveanca cu doctorat in finante la University of Massachusetts Amherst.

Alegeri Parlamentare 2016. Vezi cu cine VOTEZI! Astazi despre biografia lui Cosette Chichirau, unul dintre cei doi candidati ai USR de la Iasi.

Cosette Chichirau sustine ca o prioritate pentru USR o reprezinta economia digitala, domeniu în care Romania are toate premisele sa ajunga printre liderii mondiali. Chichirau crede ca se poate investi în capacitatea de prelucrare si colectare a informatiilor. Romania poate ajunge sa aiba companii gen Facebook, nu sa fie doar mâna de lucru.

In acest domeniu, Cosette Chichirau a subliniat si oportunitatea pe care o reprezinta românii din Diaspora care lucreaza în universitati sau companii de prestigiu si care ar putea contribui cu know-how.

Biografie Cosette Chichirau

Cosette a absolvit Liceul de Informatica din Iasi si Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Stiinte Economice.

cosette-chichirau-biografia-wiki-alegeri-parlamentare

In anul 2000, a plecat la studii in Statele Unite, unde a obtinut un MBA (2002) si un doctorat în finante (2007) de la University of Massachusetts Amherst.

Cosette are 10 ani de experienta în industria financiara, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ si de risc si ca lider de echipa pe analiza riscului portofoliilor de peste un miliard de dolari.

Intoarsa in Romania, Cosette Chichirau doreste sa contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a antreprenoriatului din Iasi, a infrastructurii regionale si la ridicarea profilului Moldovei la Bucuresti.

CV Experienta profesionala Cosette Chichirau
  • Co-founder, CEO – Wellington Solar, October 2014 – January 2016
  • Managing Director – The RISConsulting Group, September 2011 – July 2014
  • Vice President, Risk Analytics – State Street Bank, January 2008 – March 2011
  • Director of Enterprise Risk Management – MassMutual Financial Group, June 2002 – March 2007
In concluzie... iesenii au cu cine... desigur cu Cosette Chichirau.... Un CV misto un slogan IDIOT!