Biografia Cosette Chichirau moldoveanca cu doctorat in finante la University of Massachusetts Amherst.

Alegeri Parlamentare 2016. Vezi cu cine VOTEZI! Astazi despre biografia lui Cosette Chichirau, unul dintre cei doi candidati ai USR de la Iasi.

Cosette Chichirau sustine ca o prioritate pentru USR o reprezinta economia digitala, domeniu în care Romania are toate premisele sa ajunga printre liderii mondiali. Chichirau crede ca se poate investi în capacitatea de prelucrare si colectare a informatiilor. Romania poate ajunge sa aiba companii gen Facebook, nu sa fie doar mâna de lucru.

In acest domeniu, Cosette Chichirau a subliniat si oportunitatea pe care o reprezinta românii din Diaspora care lucreaza în universitati sau companii de prestigiu si care ar putea contribui cu know-how.

Biografie Cosette Chichirau

Cosette a absolvit Liceul de Informatica din Iasi si Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Stiinte Economice.

cosette-chichirau-biografia-wiki-alegeri-parlamentare

In anul 2000, a plecat la studii in Statele Unite, unde a obtinut un MBA (2002) si un doctorat în finante (2007) de la University of Massachusetts Amherst.

Cosette are 10 ani de experienta în industria financiara, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ si de risc si ca lider de echipa pe analiza riscului portofoliilor de peste un miliard de dolari.

Intoarsa in Romania, Cosette Chichirau doreste sa contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a antreprenoriatului din Iasi, a infrastructurii regionale si la ridicarea profilului Moldovei la Bucuresti.

CV Experienta profesionala Cosette Chichirau
 • Co-founder, CEO – Wellington Solar, October 2014 – January 2016
 • Managing Director – The RISConsulting Group, September 2011 – July 2014
 • Vice President, Risk Analytics – State Street Bank, January 2008 – March 2011
 • Director of Enterprise Risk Management – MassMutual Financial Group, June 2002 – March 2007
In concluzie... iesenii au cu cine... desigur cu Cosette Chichirau.... Un CV misto un slogan IDIOT!
Comentarii

 1. Răspunsuri
  1. Nu este căsătorită. A considerat realizarea profesională prioritară.

   Ștergere
  2. Toată stima și respectul ! O mica precizare, nici o firma nu te i-a de pe băncile scolii și te angajează ca director. Vezi perioada 2002-2007 ! Trăiesc afara de 18 ani și am avut ocazia sa lucrez în diferite instituții private și de stat. Las cititorii sa tragă concluzii.

   Ștergere
 2. NU VOTATI ASA CEVA
  Decalogul Chomsky

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii

  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.

  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său

  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte

  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor

  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă

  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei

  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Superb...real...fara comentarii !!! Unii...ne am dat seama de toate lucrurile astea. Dar ce ne facem cu restul?? Hai sa incercam s o spunem pe intelesul tuturor. Acest decalog nu este pe intelesul majoritatii. Bafta!

   Ștergere
 3. georgescu viorel are perfecta dreptate: dovada vie a unui asemenea lucru este fatuca Chichirau;

  RăspundețiȘtergere
 4. Lipseste locul nasterii si de unde provine familia ei!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul parerilor trimise spre publicare.