REALITATEA TV manipuleaza cu spor despre "defrisarile" de la Sinaia!


Esti "mare" televiziune de stiri si nu ai stiri, atunci ce faci? Inventezi stiri. In cazul de fata, un reporter Realitatea TV inventeaza o presupusa autorizare de catre Primaria Sinaia a unor defrisari in Parcul natural Bucegi!

Asadar, in urma materialului apărut în unele publicații media, referitor la autorizarea de către Primăria orașului Sinaia a defrișărilor în Parcul Natural Bucegi pe raza Ocolului Silvic Sinaia autoritatile lolcale din din Sinaia au facut următoarele precizări : Primăria orașului Sinaia nu emite și nu a emis vreodată autorizații sau avize privind defrișările din extravilanul orașului - fond forestier național, administrat de R.N.P. Romsilva prin Ocolul Silvic Sinaia.

Mai mult chiar, conform legii defrisările, adică exploatarea masei lemnoase, se fac conform art.20 alin.(10) din Legea 46/2008-Codul silvic (actualizat în 2016) - pe baza autorizațiilor de exploatare, eliberate de șeful ocolului silvic care administrează pădurea, în cazul prezentat de Ocolul Silvic Sinaia.

primaria sinaia realitatea tv defrisari bucegi

Orice defrișare din fondul forestier de stat, ce face parte din Parcul Natural Bucegi, trebuie să fie aprobată și de Administrația Parcului Natural Bucegi în conformitate cu Planul de Management al acestuia.

Totodată, in comunicatul oficial se specifica clar  că pădurea de pe teritoriul administrativ al orașului Sinaia este atât în administrarea Ocolului Silvic Sinaia, cât și a Ocolului Silvic Azuga.

Deci in imaginile difuzate de către Realitatea TV și preluate și de către alte publicații apare o plăcută cu Ocolul Silvic Sinaia.

Acolo unde reporterii televiziunii în cauză ar fi trebuit să caute răspunsuri, nicidecum la Primăria orașului Sinaia, care nu are modalitatile legale necesare autorizării, controlării și verificării acestor defrișări.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE eMAG, intrati aici.

Comentarii