Pareri STOPTRANS Med tratament diaree acuta si cronica la copii (inclusiv nou-nascuti) si adulti.

Pentru a ne face o parare despre eficienta StopTrans Med trebuie sa vedem care sunt proprietatile substantei active din acesta, si anume, Disomectita.

Diosmectita este o molecula care are o mare capacitate de acoperire a mucoasei gastrointestinale, modifica proprietatile reologice ale mucusului si ajuta la eliminarea toxinelor.

Ca si antidiareic, diosmectita este utila in combaterea diareei acute a copilului si diareei acute si cronice a adultului si a simptomelor sindromului colonului iritabil (dureri abdominale, tulburari de tranzit).

Conform prospectului Stoptrans are urmatoarea compozitie:
  • Diosmectita (3 g)
  • glucoza monohidrat
  • zaharina sodica
  • aroma de portocale, aroma de vanilie.
Diosmectita din compzoitia Stoptrans poate interfera cu absorbtia altor medicamente datorita proprietatilor sale adsorbante.
pareri forum stoptrans med tratamentul diaree la copii

De aceea este recomandata administrarea altor medicamente la distanta de cel putin 2 ore fata de administrarea STOPTRANS med. Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Dar sa vedem care sunt indicatiile si care este modul de administrare a Stoptrans Med in functie de varsta si tipul diaree.

a) Administrare StopTrans diareea acuta:
Copii sub 1 an: 2 plicuri/zi timp de 3 zile, ulterior 1 plic/zi
Copii peste 1 an: 4 plicuri/zi timp de 3 zile, ulterior 2 plicuri/zi pana la disparitia simptomelor
Adulti: 6 plicuri/zi pana la disparitia simptomelor

b) Administrare StopTrans diareea cronica (diareea ce persista mai mult de 14 zile):
Copii sub 1 an: 1 plic/zi
Copii 1-2 ani: 1-2 plicuri/zi
Copii peste 2 ani: 2-3 plicuri/zi pana la disparitia simptomelor
Adulti: 3 plicuri/zi pana la disparitia simptomelor

Pentru ca StopTrans sa aiba efectele benefice dorite este bine sa urmati cu atentie regulile de administrare.

Inainte de administrare, continutul unui plic de StopTrans med trebuie amestecat in 50-100 ml apa. De preferat se administreaza intre mese.

In cazul copiilor, continutul unui plic de StopTrans poate amestecat intr-un biberon cu 50 ml apa sau alimente semilichide: compot de fructe, piure de legume, mancare pentru copii sau supa. Continutul rezultat poate fi administrat tot odata sau treptat pe parcursul zilei.

Daca simptomele nu se imbunatatesc dupa 3 zile de tratament, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca diareea este insotita de febra, greata sau voma, adresati-va medicului dumneavoastra.

Si desigur pretul. O cutie cu 1o plicuri de StopTrans costa in jur de 8,50 lei. Asta in timp ce prin comparatie, o cutie de Smecta (care contine tot Diosmectita) ajunge sa aiba pretul de 13 lei.

Asadar parerea noastra este aceea ca dispozitivul medical StopTrans Med poate fi o alternativa la produsele antidiareice care contin aceaasi substanta activa dar care costa mult mai mult.
MAI POTI CITI