Pareri Periuta manuala sau Periuta electrica. Lucruri pe care nu le stiai despre periuta de dinti.


Parerile despre tipul periutelor de dinti pe care ar trebui sa le folosim au devenit din ce in ce mai impartite. Adeptii periutelor de dinti electrice ataca tot mai virulent, incepand de la campaniile publicitare si terminand cu grupurile special constituite pe retelele de socializare.

Insa nu ne "vom da cu pararea" despre periuta de dinti clasica vs periuta electrica de dinti, ci vom reaminti faptul ca periajul dintilor joca un rol esential pentru pastarea sanatatii dentare, de aceea alegerea periutei potrivite este o etapa atat de importanta in ingrijirea danturii. Dar... este adevarat ca periuta electrica indeparteaza mai multa placa bacteriana decat o periuta de dinti clasica.

Insa daca veti efectua un periaj manual al dintilor de cel putin doua ori pe zi cu durata intre trei si cinci minute atunci veti egala performatele periutei de dinti electrice.

Dar sa revenim la acele lucruri pe care poate nu le stiai despre periuta ta de dinti:

pareri periuta de dinti manuala vs periuta electrica de dinti

1. Medicii stomatologi recomanda sa iti schimbi periuta de dinti cel tarziu o data la trei luni.

2. Atunci cand te hotarasti sa schimbi periuta de dinti, verifica textura sa. Periutele de dinti moi au pe ambalaj inscriptionat cuvantul englezesc "soft ", in timp ce periile cu dintii tari sunt marcate cu "hard".

Daca pe ambalaj scrie "medium", inseamna ca perii peritei de dinti nu sunt nici foarte moi, nici foarte tari.

Alege o periuta manuala “soft”, deoarece perii sai nu iti vor rani gingiile, asa cum fac periutele “hard”, insa trebuie sa tii cont ca si placa bacteriana indepartata va fi mai mica.

3. Evitati sa achizionati periute de dinti care au capul mare deoarece acestea nu pot ajunge in zonele delicate ale cavitatii bucale.

Cele mai bune periute de dinti sunt acele periute care ajung sa curete usor ultimii molari situati pe gingie si care iti permit sa le manevrezi, usor si fara probleme.

4. Periuta de dinti nu trebuie pusa la o distanta mai mica de doi metri fata de toaleta. Asta pentru ca particulele care ajung in aer, dupa ce tragi apa la WC pot contamina obiectele aflate in imediata proximitate a vasului de toaleta, inclusiv pretioasa ta periuta de dinti.

5. Dimensiunea periutei trebuie sa fie adecvata varstei celui care o utilizeaza. Pentru copiii pâna în doi ani, periuta de dinti trebuie sa aiba capul de 15 mm; pentru copiii între 2 si 6 ani, capul periutei poate avea 19 mm; pentru copiii,între 6 si 12 ani, dimensiunea este de 22 mm; iar dupa varsta de 12 ani, periuta manual de dinti poate avea capul de 25 mm lungime. 

Pentru a profita de toate PROMOTIILE eMAG, intrati aici.

Comentarii