Oamenii CAVERNELOR traiesc in SATUL aflat intr-o Pestera.


Chinezii sunt mereu surprinzatori. Insa povestea satului care se afla intr-o pestera pare desprinsa dintr-o nuvela SF suprarealista, o povestire cu "oamenii cavernelor".

Satul  Zhongdong afla amplasat la o altitudine de 1800 de metri, intr-o pestera la care se ajungea intr-o vreme dupa o drumetie de o ora.

Acum exista un drum care leaga acest sat ciudat de restul lumii, dar accesul este inca destul de greu si complicat.

In satul Zhongdong traiesc in acest moment in jur de 100 de oameni iar singura scoala a fost închisa in anl 2011 de catre guvernul chinez.

Guvernul a vrut sa desfiinteze acest sat amplasat intr-o pestere si le-a facut oamenilor case în valea de langa pestera, dar oamenii nu vor sa plece din aceasta locatie neobisnuita.

unde se afla satul din pestera

"Ne-am gândit sa plecam, dar nu dorim. Aici e casa noastra", a declarat un locuitor in urma cu cativa ani pentru un reporter Reuters.

Scoala a fost închisa în 2011 motivandu-se "China nu este o societate a oamenilor cavernelor".

scoala din satul din pestera

Acum copiii merg acum la cursuri în alta localitate, dar se întorc în weekend pentru a fi alaturi de familiile lor care isi duc viata in aceasta pestera imensa.

Si sa nu credeti ca acesti oameni ai cavernelor din secolul XXI sunt "salbatici" cu totul. Conform reporterilor Reuters, locuitorii acestui sat au curent electric, iar patru case detin chiar si televizoare.

asa traiesc oamenii cavernelor in china

E drept, despre internet si smartphone nu ni s-a spus nimic. Insa China este o tara mereu surprinzatoare, iar nimic nu pare a fi imposibil pentru acesti oameni.

Ce parere aveti despre a construi un sat, intr-o pestera? Voi ati putea trai aici?


Comentarii