ORA DE IARNA 2015. Romania trece la ORA DE IARNA in noaptea dintre 24 octombrie si 25 octombrie 2015

Gata cu vara, cu zilele lungi si noptile scurte. Romania trece la ORA DE IARNA. Cand trece Romania la ORA DE IARNA in 2015? Ei bine, ceasurile se schimba in ultimul weekend al lunii octombrie.

Trecerea la ora de iarna 2015 se face in noaptea dintre 24 octombrie si 25 octombrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie)

Schimbarea la ora de iarna se face astfel încat ora 4:00 a diminetii de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00.

Adica mai simplu, si pe intelesul tuturor, duminica 25 octombrie 2015 CEASURILE SE DAU INAPOI cu o ora.
ora de iarna 2015 cand se schimba ora

Astfel  ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore si va deveni cea mai lunga zi a anului 2015.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficiala de iarna, nu va modifica mersul trenurilor in vigoare pana la 26 octombrie 2015

Acum ca am aflat cand se trece la ORA de IARNA in 2015 iata si cateva curiozitati legate de schimbare orei si efectele ei.

Trecerea la ora de iarna poate afecta sanatatea. Copii si batrânii resimt cel mai puternic trecerea la ora de iarna. Medicii spun ca schimbarea orei ne afecteaza pe toti, unii resimtind-o mai puternic.

In primele zile de cand ceasul s-a dat cu o ora înapoi ne putem confrunta cu tulburari de somn, cu scaderea poftei de mâncare si a capacitatii de munca.

Trecerea la ora de iarna nu se manifesta la fel pentru toata lumea si nu ar trebui sa te ingrijoreze, decat in momentul in care simptomele devin alarmante.

Unele persoane acuza o oboseala puternica dupa schimbarea orei, însotita eventual de o senzatie de disconfort si chiar de dureri de cap. 

Pentru a depasi aceasta stare este nevoie de multa odihna si de necesitatea de a adopta un ritm de viata (MUNCA, ore de masa si de culcare) ce corespunde trecerii la noua ora.
MAI POTI CITI