Oferte PENSIUNEA MAYUMI din statiunea MONEASA - Atractii Turistice ARAD

Mergem la ARAD mai precis la 100 de km de ARAD acolo unde se afla statiunea MONEASA. Sa aflam de ce aceasta statiune a fost supranumita PERLA MUNTILOR APUSENI.

In afara statiunii de pe litoral MAMAIA mai avem o satiune perla . De ce o fi statiunea MONEASA atat de renumita?

Statiunea MONEASA este renumita  din secolul al XVI-lea datorita izvoarelor sale mezotermale. Aceste ape sunt bicarbonatate, calcice.magnezice, sodice si hipotone deci sunt o binecuvantare pentru organismul nostru.
vila-mayumi-moneasa-imagine exterior

Sunt indicate pentru cei care sufera de astenie nervoasa si afectiuni ale aparatului locomotor si ale sistemului nervos periferic.

Pensiunea cu nume neobisnuit si care suna bine MAYUMI este o incantare pentru cei care ajung sa se cazeze aici. Are un stil arhitectonic de castel iar modernitatea vine din modalitatea de plata numai online si din  personalul atent la nevoile si cerintele turistilor.

Dispune de 8 camere cu doua locuri, 2 camere de 31 de locuri,1 camera pentru 4 locuri,2 apartamente pentru 5 locuri si 1 apartament cu 7 locuri.. Restaurantul pensiunii MAYUMI din MONEASA are 50 de locuri. Vila se poate inchiria pentru diverse evenimente corporate, nunti, botezuri, petreceri si zile aniversare.

Si desigur pentru intalniri de afaceri pentru grupuri organizate. Veti vedea ce de facilitati aveti sa tot faci workshop-uri aici. Indiferent daca ati venit pentru a munci sau in vacanta veti avea cu ce sa va ocupati tot timpul liber.

Puteti face trasee turistice si puteti sa vizitati o multime de locuri deosebite ca : PESTERA LILIECILOR, GROTA URSILOR, CUPTORUL DE FIER, IZVORUL PIATRA CU LAPTE, CARIERA DE MARMURA. Statiunea MONEASA se afla in SUD-VESTUL MUNTILOR CODRU MOMA la o altitudine de 290 de metri. Daca ajungeti in MONEASA este imposibil sa nu va opriti prin orasul ARAD.

Sa trecem putin prin istoria acestui minunat oras milenar prin vechime si frumusete.

Prima atestare documentara referitoare la zona ARADULUI dateaza din anul 1028 cand este mentionata in  cadrul luptelor purtate de populatie impotriva regatului feudal maghiar.

Dar cea dintai mentionare apare intr-un document din anii 1078-1081. Orasul ARAD este mentionat si in CRONICA PICTATA de la VIENA datata din 1131. Ascultati, orasul ARAD este ocupat de turci in perioada 1551-1552. Turcii vor ridica aici o cetate. Cetatea a fost ridicata pe locul actualei fabrici TEBA. In jurul acestei cetati se dezvolta o noua asezare civila.

Vila-Mayumi-moneasa-imagini-camere

In perioada ocupatiei otomane 1551-1637 orasul avea un rol strategic si apoi devine si un important centru comercial. Acest centru comercial a fost descris de vestitul calator turc EVILA CELEBI.

Sa pasim in 2013 si sa aflam ca orasul ARAD are 172.824 locuitori iar diversitatea multietnica este la ea acasa.

Aici traiesc in pace si armonie de mii de ani romani,maghiari,rromi,germani, sarbi, slovaci, bulgari si 0,85% alte populatii. Romanii  formeaza majoritatea cu 82,6% urmati de maghiari cu 12.9%, 1,7% rromi,1,3% germani, 0,3% sarbi,0,2% slovaci, 0,15% bulgari si 0,85 % si altii. In acest procent mic de 0,85% vom gasi si evrei.

ARADUL arata ca un muzeu cu diverse stiluri arhitectonice din secolele XVIII-lea, XIX-lea si secolul al XX-lea. Ca stiluri vom regasi de la cel neorenascentist, neoclasic, eclectic turn,rococco, gotic, corintic.

Intr-un oras multietnic este normal sa gasim biserici si monumente diferite de la BISERICA ORTODOXA, BISERICA CATOLICA, BISERICA EVANGHELICA LUTERANA si CULTUL MOZAIC.

Orasul ARAD este o binecuvantare si o bucurie pentru iubitorii artei si ai arhitecturii. Vom avea ocazia sa vedem palate ca PALATUL BUHUS, CASA KELEMEN, PALATUL CENAD,PALATUL CULTURAL.

ARADUL e" fruncea" pentru ca aici la ARAD in 1708 calugarul minorit CAMIL HOFFICH infiinteaza prima scoala iar la 1745 ia fiinta primul GYMNASIUM sub conducerea calugarilor minoriti

La inceputul sec al XX- iau fiinta primele trei institutii de prestigiu ale orasului ARAD: PROPAGANDIA, TEATRUL VECHI, CONSERVATORUL DE MUZICA.

Prima scoala pedagogica romaneasca a fost construita de un episcop si i-a avut ca dascali pe renumitii profesori TICHINDEAL, CONSTANTIN DACCONOVICI si LOGA. In 1817 se construieste TEATRUL sub conducerea lui IACOB HIRSCHI.

TEATRUL LUI HIRSCHI in prima sa stagiune teatrala a pus in scena piesa CENUSEREASA. In 1883 are loc un mare incendiu. Pana in 1945 aici s-au jucat piese numai in limba maghiara. Astazi urmandu-si traditia straveche ARADUL gazduieste FESTIVALUL DE TEATRU CLASIC. Am staruit sa va spun cateva lucruri esentiale despre istoria si cultra orasului pentru ca sunt lucruri de luat in seama. Trebuie sa cunoastem istoria ca sa avem de ce sa fim mandri.

A fi informat nu a stricat nimanui niciodata. A merge in vacanta inseamna sa cunosti, sa vrei sa afli macar cateva lucruri despre orasul in care ajungi.

Si dupa plimbarea prin frumosul oras ARAD sa ne reintoarcem la MONEASA si sa vedem care sunt preturile.


Vizualizare hartă mărită

PENSIUNEA MAYUMI din statiunea MONEASA
317220 Moneasa, Str. Pietroasa , Fn , Jud. Arad (Romania)
  • REZERVARI SI INFORMATII
  • TELEFOANE-0257-31 32 00
  • MOBIL 0734434959
MAI POTI CITI