MIRCEA CRACIUN biografia pilotului de planoare dat disparut si cautat cu disperare de autoritati

Pilotul de planoare MIRCEA CRACIUN in varsta de 58 de ani (foto) este dat disparut dupa ce nu a mai dat niciun semn dupa ce a zburat joi, 6 august 2015, cu un planor.

Pe site-ul Asociatia "Aripi Romanesti" am gasit ca in 2011, Mircea Craciun avea varsta de 45 de ani deci teoretic in 2015 ar fi avut 49 de ani. Insa pe rankingdata.fai.org in 2014 pilotul Mircea Craciun era prezentat ca avand 57 de ani!

Oricum ar fi, vorbim despre unul dintre cei mai experimentati piloti de planoare care a disparut in mod misterios.

Planorul a fost lansat deasupra statiunii Poiana Brasov, iar ultimul semnal prin GSM a fost primit prin releul de la Predeal.

biografie pilot mircea craciun wiki planorist profesionist

Desi planorul a disparut joi, în jurul orei 12.30, alarma a fost data de ROMATSA abia în jurul orei 22.00. 

Planorul pilotat de Mircea Craciun are o raza de zbor de peste 200 de kilometri, motiv pentru care cercetarile sunt îngreunate, având în vedere ca este o arie extrem de întinsa.

Avand în vedere ca nu exista semna GSM, salvatorii presupun ca aparatul s-a prabusit sau a aterizat fortat într-o zona nelocuita, cel mai probabil în munti.

4 avioane si 5 elicoptere, de la aeroclubul de la Ghimbav si MApN, au început cautarile, în judetele Brasov, Arges, Dâmbovita si Prahova, a precizat purtatorul de cuvânt ai ISU Brasov, capitan Ciprian Sfreja.

Iar vicepremierul Gabriel Oprea a ordonat alertarea tuturor unitatilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne aflate pe o raza de 200 de kilometri de la punctul de decolare, respectiv judetele: Brasov, Dâmbovita, Covasna, Sibiu, Mures, Alba, Arges, Vâlcea, Prahova, Buzau, Bacau si Vrancea.

Iata wiki-ul lui Mircea Craciun asa cum apare pe site-ul rankingdata.fai.org (The World Air Sports Federation)
Age: 57 (la aceea data)
Nationality: ROM
Ranking Position: 1493      up 97 places.
Rating Points: 693.0   -8.6 since 30 Sep 14.
Home Club: Sinpetru-Brasov
Pilot ID No: 141

Mircea Craciun avea peste 2500 ore de zbor cu planorul, cel mai lung zbor fiind de 620km.

Este posesor al insignei FAI Gold cu 3 Diamante, pilot de performata al Aeroclubului Romaniei si participant la multiple competitii internationale.

Iar dupa cum puteti vedea din poza, un accident de planor poate fi la fel de devastator ca si unul de avion! Asa ca speram ca pana la urma pilotul Mircea Craciun sa fie gasit in viata!
MAI POTI CITI