WIKI VACCINURI OBLIGATORII COPII 2015: OMS RECOMANDA 7 VACCINURI OBLIGATORII

OMS recomanda doar... insa ar fi foarte bine ca aceste 7 vaccinuri sa fie obligatorii cu adevarat. Si cine refuza sa faca aceste vaccinuri sa aiba de face cu LEGEA. Amenzi si de ce nu... o vizita la "Beciul domnesc".

Trebuie sa fie obligatorie vaccinarea împotriva urmatoarelor boli difterie, pertusis, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si poliomielita.

La aceste vaccinuri absolut obligatorii, s-ar putea adauga vaccinurile pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatita B si tuberculoza, în functie de posibilitatile tarii respective si de realitatile din teren.

Nu trebuie sa ignoram ca exista o moda printre vedete si oameni obisnuiti, manipulati si influentati, sa refuze vaccinurile pe motiv ca "masoneria mondiala" si Big Pharma vrea sa ii faca handicapati, sa ii otraveasca cu mercur etc. de parca ar vrea cineva de astfel de persoane debile si nu de oameni sanatosi care sa munceasca 25 din 24 de ore.
wiki vaccinuri obligatorii copii romania 2015

Aceste "vedetute" uita ca scaderea imunizarii duce la epidemii, precum au fost recent cele de rujeola si rubeola, cu consecinte grave, inclusiv decese printre copii.

Rujeola si rubeola erau pe cale de a fi eradicate, dar nu s-a reusit tocmai din cauza refuzului de a vaccina copiii.

De exemplu, in Romania, rata vaccinarii împotriva rujeolei, a oreionului si a rubeolei a scazut pana sub 80% în unele zone din tara anul trecut.

E si cazul Bucurestiului, potrivit datelor strînse de Institutul National de Sanatate Publica. Principalale cauze: aprovizionarea "în salturi" (raspunderea e a Ministerului Sanatatii) si refuzul parintilor.

Campaniile anti-vaccin s-au înmultit în ultimii ani, ca urmare a activitatii unor organizatii crestine si a unei populare vedete de televiziune.

Din aceleasi motive s-a redus si numarul minorilor vaccinati împotriva difteriei, tetanosului si hepatitei B.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, specialistii trebuie sa comunice mai bine iar populatia sa caute surse credibile de infromare, nu doar sa asculte vocile antivaccinare.

Astfel, oamenii ar trebui sa stie ca vaccinurile sunt sigure, salveaza vieti si previn suferinte inutile.

In prezent, sunt doua urgente majore de sanatate publica: epidemia de ebola si reaparitia poliomielitei in Asia si pericolul ca boala sa revina si pe continentul european.

In Europa, OMS urmareste cresterea acoperirii vaccinale la un nivel de peste 95 la suta, nivel considerat singurul care poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola si rubeloa si mentinerea zonei libera de poliomielita, în vederea eradicarii în urmatorii ani.

Wiki despre imunitatea de grup, ce inseamna imunitatea grupului

Imunitatea de grup este o realizare cu greu atinsa. In ultimile doua decenii se estimeaza ca au fost salvate aproximativ 20 de milioane de vieti prin vaccinare.

Imunitate de grup apare cand un numar critic de membri ai unei populatii e imun la o anumita boala infectioasa.

Incurajarea celorlalti parinti sa refuze vaccinarea e total lipsita de sens - un act iresponsabil si, în ultima instanta, un gest de-a dreptul criminal.
MAI POTI CITI