Biografia Dr. Rubin Munteanu: CV-ul medicului care te ajuta sa slabesti si spune ca nu este bun la afaceri

Medicul Rubin Munteanu are la 45 ani o biografie profesionala de exceptie. 

Din CV, aflam ca dr. Rubin Munteanu este medic chirurg la spitalul Sf. Ioan din Capitala, Director Medical Spitalul Euroclinic, Sef Sectie Chirurgie Generala Spital Euroclinic si presedintele Fundatiei de Tratament pentru Obezitate.

Dr. Rubin Munteanu este deasemenea medic voluntar in cadrul echipei de medici a Policlinicii Sociale REGINA MARIA

Dr. Rubin Munteanu este doctorul care îi ajuta pe români sa castige în lupta cu kilogramele în plus.

Este unul dintre specialistii care fac operatia de micsorare a stomacului, interventie care poate fi o solutie în tratarea obezitatii.
biografie chirurg rubin munteanu regina maria
Wiki medical dr. Munteanu Rubin

Doctorul Rubin Munteanu este medic în sistemul de stat, dar si în cel privat, dar nu viseaza la o clinica proprie. "Nu sunt bun la afaceri. A detine o clinica înseamna sa te pricepi si la management. Eu sunt bun pe chirurgie, doar asta stiu sa fac...", declara nu de mult intr-un interviu.

Rubin Munteanu se trage dintr-o familie de medici. "Tatal meu este medic radiolog, iar fratele meu - neurochirurg. De mic am trait într-un spital. Tatal meu ne lua cu el ori de câte ori avea ocazia", povesteste dr. Munteanu.

Asa ca medicina a fost o alegere fireasca in viata sa.

Rubin Munteanu l-a avut ca mentor pe prof. dr. Corneliu Dragomirescu, care l-a facut sa indrageasca atât de mult chirurgia, incat spune ca nu stie sa faca nimic altceva.

Chirurgul Rubin Munteanu considera ca o procedura operatorie trebuie sa aduca maxime rezultate cu minime schimbari anatomice, pentru ca efectele secundare pe termen mediu si lung sa fie cat mai mici cu putinta.

Este motivul pentru care Rubin Munteanu considera ca procedurile de tip gastric bypass si diversie biliopancreatica (operatii care modifica semnificativ anatomia si fiziologia tubului digestiv) trebuie rezervate unor cazuri particulare.

CV dr. Rubin Munteanu

Experienta profesionala deosebita:
 • Peste 4000 de pacienti operati, inclusiv interventii chirurgicale de tipul gastric sleeve (gastrectomie subtotala laparoscopica) si gastric banding (inel gastric ajustabil)
 • Peste 2000 de operatii gastric sleeve
 • Autor, prim-autor si co-autor al 60 de lucrari stiintifice care au fost publicate în reviste prestigioase medicale si comunicate în cadrul unor congrese nationale si internationale.
 • Membru fondator al Fundatiei pentru Chirurgie Laparoscopica si Toracoscopica din Romania 
 • Fondator si Presedinte al Fundatiei pentru Tratamentul Obezitatii 
 • Membru IFSO (Federatia Internationala pentru Chirurgia Obezitatii), EAES (Asociatia Europeana de Chirurgie Endoscopica) 
Cursuri postuniversitare si stagii de perfectionare:
 • 2000 "Gastro-esophageal cancer", " Liver Surgery Today", International Gastro- Surgical Club, Bucuresti
 • 2000 "Diagnosticul si tratamentul bolii de reflux gastro- esofagian", al XX-lea Congres National de Chirurgie, Constanta
 • 2001 "Laparoscopic colorectal surgery", Prof. Dr. J. Marescaux, European Institute of Telesurgery, Strasbourg
 • 2003 "Fifth International Post-Graduate Course of Minimal-Invasive Endocrine Surgery", Prof. Dr. J. Marescaux, European Institute of Telesurgery, Strasbourg
 • 2003 „Chirurgie pancreatica", Filiala Bucuresti a Societatii române de Chirurgie
 • 2008 "LigaSure advanced training", Covidien European Training Centre, Elancour, Franta
Si daca tot am vorbit de operatia de micsorare a stomacului este si cateva amanunte despre costurile legate de aceasta.

Cat costa fiecare dintre aceste proceduri chirurgicale recomandate persoanelor obeze?

Depinde daca pacientul alege sa faca operatia la Spitalul public Sfantul Ioan din Bucuresti sau la cel privat, Regina Maria Euroclinic. 

La spitalul public trebuie sa suporte costurile legate de materialele speciale utilizate în cursul operatiei, acestea fiind de 2.000 de euro pentru inel, 3.400 de euro pentru gastric sleeve si 5.200 de euro pentru gastric by-pass. 

La Euroclinic, costurile complete, care includ si perioada de spitalizare postoperatorie necesara, sunt cu 1.600, maximum 2.000 de euro mai mult, în functie de procedura medicala stabilita.
MAI POTI CITI