Biografie Robert Turcescu: ziaristul cu CV de "ofiter acoperit" care a studiat tehnici jurnalistice in Ucraina

Inainte de a prezenta un scurt wiki despre ziaristul Robert Turcescu, iata 3 puncte care fac din autodeconspirarea ca si "ofieter acoperit" de la B1 TV doar o miscare de imagine, care cel mult poate ascunde altceva.

1. Armata nu are ofiteri acoperiti

2. Un ofiter acoperit nu primeste fluturas de salariu

3. Un ofiter acoperit nu are documente de identitate la MApN

Biografie Robert Turcescu

Robert Turcescu s-a nascut in data de 3 mai 1975, la Pitesti.

Turcescu este absolvent al Scolii Superioare de Jurnalistica din Bucuresti.

A ajuns apoi profesor la aceeasi universitate. Ca si profesor la SSJ, Turcescu a predat „Actualitatea în presa“.
biografie cv robert turcescu b1 tv

Are deasemenea trecut în CV-ul personal si un curs de Dictie si miscare scenica, la Centrul pentru Jurnalism Independent Bucuresti (1998).

În 1999, Robert Turcescu studiaza in Ucraina „Tehnici jurnalistice de acoperire a campaniilor electorale. Emisiuni cu caracter electoral, tehnici de realizare“.

In anul 2000 a debutat cu romanul "Dincolo", dupa ce, in urma cu 5 ani, numele sau aparea pe discul "Rock my way" al formatiei Kapela din Pitesti, scos de Electrecord.

Turcescu este autorul a doua volume de publicistica, "Dans de Bragadiru" si "Fiare Vechi", editate de Polirom si vandute in peste 20.000 de exemplare fiecare.

A fost realizator al emisiunii radio "Romania in direct" de la Europa FM.

S-a implicat in conducerea trustului Realitatea-Catavencu.

A scris la ziarul Cotidianul (pe care l-a si condus pentru scurt timp).

wiki robert turcesc spionul acoperit scolit in ucraina

In 2008 renunta la emisiunea de la EuropaFM pentru nou-infiintatul RealitateaFM, luand in primire postul de director executiv.

De la sfarsitul lunii septembrie a anului 2010, si-a reluat emisiunea care l-a lansat, “100%”, la postul de televiziune B1 TV.

S-a spus ca retragerea emisiunii Realitatea Tv „100%“ din grila de programe a fost mascata oficial de numirea lui Robert Turcescu drept manager al viitoarei statii Realitatea din Spania.

Robert Turcescu este divortat si are un copil, Ioana. 

Corina (43 de ani) si Robert Turcescu (38 de ani) au divortat acum 9 ani, dar drumurile lor nu s-au despartit defintiv.

Fosta sotie a lui Robert Turcescu, Corina Ilie si-a publicat CV-ul pe un site de profil, etalandu-si experienta de manager in domeniul marketing si publicitate. Daca in trecut a lucrat pentru alte companii, ca Dacia Groupe Renault, AutoItalia SRL sau Expres SRL-Evenimentul zilei, Corina a decis in 2010 sa isi infiinteze propria firma, Top Speakers Agency, specializata pe “organizarea de conferinte pe teme motivationale si de leadership cu cei mai carismatici si inovativi speakeri romani si internationali”.

Dupa divortul de Corina, Robert Turcescu a fost implicat intr-o relatie de lunga durata cu actrita Oana Sarbu.