BIOGRAFIE IGOR MUNTEANU DANSATORUL SI COREGRAFUL DE LA DANSEZ PRINTRE VISE

Jojo, Mihai Petre si Igor Munteanu vor juriza noul show „Dansez printre vise”, emisiune care va începe în aceasta toamna la Antena 1.  

Daca despre biografia lui Jojo sau a lui Mihai Petre s-a mai vorbit si scris, cu siguranta ca numele celui de al treile jurat "Dansez printre vise", IGOR MUNTEANU multora nu le va spune mai nimic.

Asadar cine este Igor Munteanu. Care este biografia Igor Munteanu.

Biografia lui Igor Munteanu este povestea de succes a unui baiat din satul Ghidighici, fiu de medici, caruia i-a fost sortit sa devina dansator, astfel încât astazi sa se dedice elevilor sai pe care-i învata ceea ce a învatat si el: „prin dans, sa devina liberi”.
biografie wiki igor munteanu dansator coregraf

Igor Munteanu danseaza de mai bine de 20 de ani.

Igor a intrat in lumea dansului profesionist din anul 2002 facîandu-si debutul în Ansamblul Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc” în calitate de artist de balet.

Dupa o vasta experienta în trupele de dans ale interpretelor Irina Alegrova si Sofia Rotaru a ajuns la New York la Broadway Dance Center, numit „simplu” cel mai bun studio de dans din lume.

Coregraful si dansatorul Igor Munteanu a avut ocazia sa dansez pe scenele profesioniste ale Dubaiului din Emiratele Unite. Fiind angajat ca si  coregraf principal in Show Baletului „Teodor”.

Acum 3 ani, in 2011 Igor a pus bazele propriul studiou de dans „Just Friends Dance Academy”.

La varsta de 39 de ani, coregraful Igor Munteanu are propria scoala de dans si le transmite „balerinelor” – asa isi numeste el discipolele – propriile viziuni despre lumea dansului si „amalgamul de emotii care poate cuprinde un dans”.

Tot timpul pe care îl acorda scolii de dans si tot timpul pe care scoala i-l solicita ii încarca programul la maxim. Si din cauza aceasta, uneori Igor aproape ca nu reuseste sa isi vada familia in decursul unei zile.

Dansatorul si Coregraful Igor Munteanu este multumit de realizarile sale, de faptul ca a reusit sa creeze o echipa de dansatori profesionisti solicitata si apreciata peste tot unde a performat.

Igor Munteanu a participat la multiple proiecte televizate din Republica Moldova, dar si internationale cum ar fi „Fabrica de staruri”, „Eurovision Moldova”, „Slagarul Anului”, „Potcoava de Aur” etc. Uneori publicul era mai impresionat de show-ul dansatorilor din trupa sa decat de prestatia interpretilor.

De toate realizarile sale, Igor Munteanu s-a bucurat alaturi de parinti, sotie si bineînteles, fiinta despre care vorbeste cu o deosebita placere, fiica sa, Liza.

Acum Igor Munteanu, alaturi de Jojo si Mihai Petre, are ocazia ca la Dansez printre vise, emisiunea concurs de la Antena ,1 sa isi demonstreze si calitatile de jurat si de descoperitor de noi talente ale dansului modern.

Voi fi sincer si obicetiv, deoarece stiu ca aprecierea corecta te poate ajuta sa te mobilizezi pentru a fi cel mai bun si mai stiu cat efort trebuie sa depui pentru a putea reda prin miscari emotiile unei piese muzicale”, a declarat Igor Munteanu.