Biografia Virgil Manescu, Somelierul care prezinta Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor

De profesie somelier si consultant în alimentatie publica, Virgil Manescu va fi seful de sala si maestrul de ceremonii în restaurantul cu pretentii al show-ului Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor.

Sa facem asadar o scurta incursiune in biografia lui Virgil Manescu, somelierul care declara ca se mandreste cu o adevarata traditie în familia sa în ceea ce priveste munca in alimentatia publica.

Virgil Manescu este stranepotul marelui comerciant si viceprimar al Capitalei, Iorgu C. Steriu.

Aroman la origine, Iorgu C. Steriu a fost patronul a doua restaurante bucurestene celebre în perioada interbelica: gradina-restaurant Carpati si restaurantul Luzana.
wiki biografie virgil manescu iadul bucatarilor

Cu joburi diverse, precum somelier, director de restaurant, director de agentie de turism si director de hotel cu licenta internationala, actualmente consultant în alimentatie publica, Virgil Manescu e de parere ca împreuna cu cei trei jurati ai emisiunii, chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu,vor face ca Iadul Bucatarilor sa fie de fapt RAIUL MAESTRILOR IN ARTA CULINARA.

Rolul lui Virgil Manescu la IADUL BUCATARILOR este acela de gazda absoluta, care transforma fiecare vizita a musafirilor în ”Hell’s Kitchen” într-o amintire memorabila.

Asadar nu uitati: din 22 septembrie, de la ora 20.30, show-ul “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor” îsi deschide portile pentru cea mai apriga lupta culinara din aceasta toamna.

Si pentru cine nu stie ce este si cu ce se ocupa un somelier, iata un scurt wiki.

Somelierul, angajat in domeniul restaurantelor insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care serveste.

Somelierul poate fi in general intalnit in saloanele marilor restaurante, la nivelul restaurantelor asa-zis clasice, in restaurantele cu multe stele sau renumite. 

Cateodata, somelierul se gaseste din ce in ce mai des, intr-un bistrou (mic magazin) de vinuri, versiune moderna a winstuburilor alsaciene, intr-un restaurant cu mai putine pretentii, dar unde servirea  vinurilor reflecta grija pentru o selectie de calitate a vinurilor din diferite regiuni viticole.
MAI POTI CITI