Biografia ALIONA MUNTEANU Vocea Romaniei vine din Republica Moldova

Vineri seara Aliona Munteanu a reusit sa aduca pe scena de la "Vocea Romaniei" atmosfera de la Eurovision.

Zambetul, optimismul si frumusetea fizica sunt numai cateva dintre lucrurile cu care Aliona Munteanu reuseste sa cucereasca la prima vedere.

Scurta Biografie Aliona Munteanu

Aliona Munteanu s-a nascut la adata de 20 februarie 1984

Aliona este fiica lui Nicolae si Nina Munteanu. Tatal Alionei, Nicolae, fiind muzician, mama Nina, director de biblioteca si bibliotecara.
aliona munteanu wiki blog vedete

A stiut de mica, copila fiind pe ulitele satului Zaim, ca va deveni artista.

Moldovenii din Basarabia au îndragit-o pe Aliona Munteanu datorita filmelor în care aparut, dar si emisiunii-concurs “Dansez pentru tine”, în care frumoasa zaimeanca a luptat pentru a obtine o proteza pentru tatal sau.

Aliona a studiat 8 ani in Romania 1999-2003 : liceul "Stefan Procopiu" Vaslui, 2003-2004: Facultatea 'George Enescu" Iasi, 2004-2007: Facultatea "I.L.Caragiale " UNATC Bucuresti

Aliona Munteanu a jucat pe scena Teatrului Buladra in "Richard al III-lea nu se mai face" piesa scrisa de Matei Visniec, regia Catalinei Buzoianu.

In anul 2006 Aliona a filmat in "Tinerete fara Tinerete" regia Francis Ford Coppola, si a jucat in filmul "Cruciada Copiilor" , regia Martin Papirowski.

In 2010 Aliona s-a clasat pe locul 3 la Fabrica de Staruri 2, editia moldoveneasca.

In 2011, a luat trofeul la Festivalul Muzical „Dan Spataru” din România.

In anul 2012 Aliona a urcat pe scena Eurovision-ului de la Baku, ca „back-vocalista” pentru Pavel Parfeni în piesa acestuia, "Lautar", care s-a clasat pe locul 11.

Pe langa faptul ca este actrita, Aliona are o inclinatie deosebita spre dans si muzica.

aliona munteanu biografie facebook

In Toronto Aliona Munteanu a fost 10 luni prezentatoare la OMNI 1 la emisiunea Noi Românii, unde a avut o experienta foarte frumoasa si  s-a facut cunoscuta comunitatii din Ontario.

A fost de 2 ori si în Festivalul de Film Romanesc în Toronto, Montreal si Quebec, si în scurt timp lumea o stia, asa ca i-a fost usor sa intre pe piata artistica de aici,

Acum odata cu participarea la VOCEA ROMANIEI, Biografia artistica a Alionei Munteanu ar putea lua o noua turnura.

Aliona Munteanu a facut o demonstratie impecabila de voce pe melodia "Halo".