GALEATA CU GHEATA "Ice bucket challenge" provocarea serioasa "luata la misto" de Andreea Marin si Cabral

Ce este provocarea "Galeata cu gheata" in engleza "Ice bucket challenge"?

Ei bine in America "Galeata cu gheata" este o "chestie" absolut serioasa. Ice Bucket Challenge denumita oficial si ALS Ice Bucket Challenge este o activitate care implica rasturnarea unei galeti cu gheata si apa pe cap sau donarea unor bani catre ALS Association din State.

Corey Griffin a fost omul care in SUA a ajutat la transformarea provocarii galetii de gheata într-o campanie umanitara, dupa ce prietenul sau Pete Frates a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica laterala.

Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, este o boala grava care se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori.

wiki galeata cu gheata ice bucket chhalenge ce este

ALS este o boala progresiva, invalidanta. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii de baza devin mai dificile cu timpul. Aceste afectiuni pot duce la lezari, boli, si alte complicatii.

Afectiunile respiratorii sunt cele mai frecvente complicatii grave ale ALS. In timp ce muschii gatului si pieptului devin mai atrofici, inghititul si tusitul devin mai dificile, ceea ce cateodata determina aspirarea mancarii si salivei in trahee. Aceasta determina aparitia pneumoniei (inflamatiei a tesutului pulmonar).

Revenind la  "Ice bucket challenge", culmea nebuniei este ca initiatorul ei, Corey Griffin, în vârsta de 27 de ani, a murit dupa ce a sarit de pe un debarcader si a disparut în apa. Trupul neînsufletit al lui Griffin acestuia a fost gasit câteva ore mai târziu.

Revenind la provocarea  "Galeata cu gheata" iata ca s-au gasit si niste vedete romanesti sa se "bage singure in seama" si sa inventeze un asa zis "Ice bucket challenge" dambovitean.

Andreea Marin si Cabral s-au dat in spectacol la "Traieste-ti vara" si si-au turnat apa rece in cap.

De ce? Sigur pentru ca este "cool". Nimeni din America cu siguranta nu le-a provocat pe "maretele vedete" Cabral si Andreea Marin sa isi toarne apa cu gheata in cap.

Insa romanii vor sa fie si ei cu mot. Chiar daca nu doneaza nici macar 1$ pentru nobila cauza promovata de ALS Association din State.

Dar e de 'fite' sa faci "baie" cu apa rece la televizor, sa te vada lumea ud sau uda!

Si nu numai Marin si Cabral sunt penibili. Si fotbalistul Mutu plus Constantin Anghelache, presedintele lui Dinamo, au inceput sa se "racoreasca" cu apa cu gheata.

Recapituland, Ice Bucket Challenge este o campanie caritabila care presupune ca participantii sa îsi toarne o galeata cu apa si gheata în cap, iar apoi sa nominalizeze alte persoane care au la dispozitie 24 de ore pentru a face acelasi gest extrem.

Conform site-ului oficial, ALS Association a strâns donatii de circa 17,2 milioane de euro pâna în data de 19 august.

PS: cica se incalzesc pe tusa pentru "galeata cu gheata", Elena Udrea, Victor Ponta, Iohannis si Macovei :)

Ce este galeata cu gheata, Poze vechi andreea marin, wiki galeata cu gheata,
MAI POTI CITI