Biografie Theodor Berna Patronul Tehnologica Radion incatusat si dus la Curtea de Apel Ploiesti

Fostul consilier al lui Traian Basescu, Theodor Berna, ar fi adus statului un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro si de aceea ar fi fost arestat si dus la Curtea de Apel Ploiesti.

Dar care este biografia THEODOR BERNA, omul de casa a Presedintelui Basescu, care a ajuns sa simta rigorile justitiei romanesti.

Compania Tehnologica Radion este considerat al doilea jucator important pe piata asfaltarilor din România si a firmelor de constructii.

Între anii 2009-2010, în timpul guvernarii PDL, omul de afaceri Theodor Berna a câstigat peste 400 de milioane de euro din afaceri cu statul, iar cifra de afaceri a companiei sale depaseste in acest moment 125 de milioane de euro.
biografie Theodor Berna omul de afaceri cu o avere imensa

Theodor Berna este considerat unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din domeniul constructiilor.

Omul de afaceri Theodor Berna are varsta de 63 de ani si Forbes Romania estima in anul 2011 ca averea lui Theodor Berna se situa in jurul sumei 110 milioane de euro.

A crescut pe nesimtite, timp de 15 ani. In 1999, Berna era consilierul lui Traian Basescu la primaria Capitalei.

In 2011 presedintele Traian Basescu declara, în contextul contestatiilor depuse pentru constructia de autostrazi pe Coridorul IV paneuropeana, ca cel putin pe unul dintre contestatari îl stie “de meserie descurcaret” si ca autoritatile ar trebui “sa îi dea peste mânute”.

Ziarul Gandul scria la acel moment ca presedintele ar fi facut referire la firma Tehnologica Radion, care depusese contestatii atât pentru Timisoara-Lugoj, lot 2, cât si pentru Sibiu-Orastie, lot 1.

Unul dintre contractele castigate, în valoare de 35 de milioane de euro, se refera la întretinerea infrastructurii gestionate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova, pentru perioada 2010-2014. Contractul a fost atribuit de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România.

Recent, numele firmei Tehnologica Radion a aparut în stenogramele discutiilor dintre Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, si presedintele Traian Basescu.

Acum in dosarul de evaziune fiscala in care este inculpat si Theodor Berna ar fi vizata si o banca din Ploiesti, cu ajutorul careia s ar fi facut mai multe tranzactii suspectate de a fi ilegale, dar si un intermediar, o persoana de peste 80 de ani, care in repetate randuri facea extrageri de sume de bani importante.
MAI POTI CITI