Biografie Alexandra Popescu-York designerul roman care are colectie la Couture Fashion Week

Designerul Alexandra Popescu-York (35 de ani) va participa un eveniment important de moda de la New York, Couture Fashion Week.

Colectia Alexandrei Popescu-York ”Metropolitan 2015” va putea fi admirata pe data de 7 Septembrie, la ora 6 pm, la Crowne Plaza Time Square Manhattan, 1605 Broadway, 4th floor (Broadway Ballroom).

Rochiile create de Alexandra Popescu - York poti fi vazute online aici: www.alexandraartanddesign.com

Biografie Alexandra Popescu-York 

Alexandra Popescu-York s-a nascut in data de 27 august 1979.

Alexandra a absolvit sectia de Arta Decorativa si Design-Universitatea Nicolae Grigorescu din Bucuresti, a castigat numeroase premii internationale, a lucrat in industria modei si in Romania, si in America

magazin rochii alexandra popescu york

De zece ani designerul Alexandra Suciu locuieste in New York.

”În New York am venit acum 10 ani, mi s-a oferit o sansa deosebita sa lucrez ca fashion designer la o companie foarte mare. Am considerat ca e visul fiecarei fete cu mari aspiratii”, spune Alexandra.

Alexandra Popescu-York a ajuns in America pentru a sarbatori cumpana dintre anii 2004-2005.

La scurt timp, a primit jobul visurilor sale, cand i s-a dat sansa sa fie designer de moda in New York la Judy's Group.

Frumosa si talentata Alexandra a lucrat ca designer principal la cele trei importante branduri ale corporatiei: John Meyer of Norwich, Emily si NYP suits.

Experienta emigratiei nu a fost foarte usoara.

Alexandra spune ca a avut si momente de cumpana. A avut si multe momente de singuratate de aceea si-a dorit sa aiba micul ei univers in acest mare univers.

biografie wiki alexandra popescu york romania

Familia Alexandrei Popescu-York este compusa acum din cei doi baietei ai sai , sotul ei, un catelus si o pisica. 

Fara ei, desigbnerul spune ca nu ar putea sa se considere implinita.

Alexandra Suciu se declara "un artist fericit".

In 2009 si-a deschis propria firma, Alexandra Art&Design. Se ocupa de tot ce tine de arta si design, a avut expozitii, evenimente, prezentari de moda, se ocupa si de grafic design si branding

Acum in 2014, Alexadra Popescu-York va fi prezenta la New York Couture Fashion Week nu doar ca designer, ci si ca artist plastic. 

Designerul si creatorul acestui eveniment de anvergura international, Andres Aquino, a selectat-o pe romanca Alexandra Popescu-York si a desemnat-o realizatoarea tripticului “New York - trecut, prezent si viitor”, ce va fi constituit din trei tablouri de dimensiuni mari (5 metri înaltime, 3 metri latime).

Incheiem scurta biografie Alexandra Popescu-York cu un scurt citata dintr-un interviu dat de romanca si in care spune: "... a trebuit sa muncesc de 10 ori mai mult decat un american ca sa demonstrez ca sunt mai bine pregatita profesional decat ei, ca sunt competitiva si ca, de fapt, ei pot avea incredere in munca si talentul meu."