Biografia ZSOLT SZILAGYI candidatul la PRESEDENTIE din partea PARTIDULUI POPULAR AL MAGHIARILOR din TRANSILVANIA PPMT

Suntem in perioada de precampanie a alegerilor prezidentiale si rand pe rand incep sa apara candidatii  pentru cel mai inalt post in stat. 

Dupa ce KLAUS JOHANNIS si-a anuntat candidatura, la sfarsitul sapatamanii trecute si co parte din comunitatea maghiara si-a anuntat candidatul.

Numele lui este ZSOLT SZILAGYI.

Scurt wiki ZSOLT SZILAGYI  candidatul PPMT la alegerile prezidentiale din 2014.

SZILAGYI este vicepresedintele PARTIDULUI POPULAR AL MAGHIARILOR din TRANSILVANIA.

Din 2007 ZSOLT SZILAGYI este europarlamentar la biroul din BRUXELLES al lui LASZLO TOKES.

szilagyi_zsolt_wiki_blog_vedete

S-a nascut in ORADEA la 29 iulie1968 si in 1990 era cel mai tanar deputat  din PARLAMENTUL ROMANIEI din partea UDMR.

Timp de 14 ani  a facut parte din aceasta formatiune politica  iar din acestia 10 ani a facut parte din COMISIA pentru POLITICA EXTERNA.

A urmat cursurile FACULTATII DE POLITOLOGIE a UNIVERSITATII din BUDAPESTA.

ZSOLT recunoaste ca incearca sa isi petreaca cat mai mult timp cu familia sa. Este casatorit si mandrul parinte a trei copii. In 2004 a parasit UDMR. Si-a dedicat timpul activitatilor didactice.

SZOLT SZILAGYI este lector universitar la FACULTATEA DE POLITOLOGIE a UNIVERSITATII CRESTINE "PARTIUM" din ORADEA.

Politicianul are o mare pasiune teatrul. In anii studentiei a activat in trupa de teatru a trupei THALIA. Acum din actor a devenit doar spectator. Isi dedica timpul politicii.

SZOLT e mandru ca este oradean, ardelean si pe jumatate secui.

"SUNT ORADEAN ,PE JUMATATE SECUI si INIMA MEA BATE PENTRU TRANSILVANIA INDIFERENT UNDE M-AS DUCE, LA ORADEA, BUCURESTI SAU LA BRUXELLES , MA SIMT TRANSILVANEAN."

ZSLOT SZILAGYY se simte onorat  si mandru de a fi desemnat candidatul  PPMT la presedentia tarii.

In perioada urmatoare  urmeaza a se stabili calendarul electoral, echipa de campanie si se va demara  actiune  de strangere a celor 200.000 de semnaturi necesare pentu sustinerea candidaturii.

Crezul lui ZSOLT SZILAGYI ca viitor presedinte suna asa : "Cred ca in cadrul european, secuii, maghiari si romanii pot cladi o tara, o regiune, o casa mult mai europeana, mai aproape de normalitate.Nu este un lucru secret faptul ca vad sansele ROMANIEI intr-o reforma profunda care sa aplice modelele consacrate functionale din Europa, inclusiv pentru minoritati,inclusive pentru comunitatile nationale deci nu este secret ca partidul nostru lupta pentru acele  forme de autonomie care si-au dovedit viabilitatea deja in EUROPA."

Presedintele PPMT, TORO. T. TIBOR a mai spus ca decizia partidului pe care il conduce de a se lansa in cursa prezidentiala are ca scop transmiterea " intregii societati romanesti" a unui mesaj privind solutiile propuse de comunitatile maghiare, statului roman privind obtinerea autonomiilor comunitare si asteptarile maghiarilor pentru a fi "loiali" statului roman".

Pentru SZOLT SZILAGYI urmeaza o perioada de intensa comunicare asa cum a declarat in care se va folosi de toate mijloacele  specifice pentru a mobiliza nu numai comunitatile de maghiari dar si partenerii strategici care sunt romanii din Transilvania.
MAI POTI CITI