Treceți la conținutul principal

BIOGRAFIE ROBERT CAZANCIUC MINISTRUL DE JUSTITE CHEMAT LA DNA

Inainte de a trece la biografia lui Robert Cazanciu, la CV-ul profesional a actualului Ministru a Justitie, va spunem ca intr-un referat la Directiei Nationale Anticoruptie se arata ca Robert Cazanciuc, ar fi propus-o pe sotia fostului sef al Politiei Mehedinti Stefan Ponea, Elisabeta Ponea,  iar asta e de rau.

Deoarece, procurorii il acuza pe Adrian Duicu ca ar fi facut trafic de influenta in biroul premierului Victor Ponta si ca incercat sa obtina o functie de conducere pentru Elisabeta Ponea, urmand sa obtina la schimb inchiderea dosarului in care ANI l-a acuzat de incompatibilitate

CV Robert Cazanciuc

Robert Marius Cazanciuc s-a nascut pe 26 noiembrie 1971, la Ploiesti, judetul Prahova. Este casatorit si are doi copii.
robert cazanciuc biografie ministru justitiei blog vedete

Actualul Ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, si-a început cariera profesionala în anul 1995, în urma absolvirii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti. 

Robert Cazanciuc a fost procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria SAI, responsabil cu supravegherea urmaririi penale (1995 — 1998).

In anul 1998 Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lânga Curtea Suprema de Justitie unde a fost, timp de doi ani, procuror în cadrul Biroului pentru relatia cu mass-media, iar în perioada 2000 — 2001 a ocupat functia de purtator de cuvânt al Parchetului General.

A fost director general si apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de control al primului-ministru (2001 — 2004).

În 2005 a fost director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor, apoi, pana în 2008, a fost procuror sef al Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie.

În 2009 Robert Cazanciuc a absolvit si Masterul de Securitate judiciara al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. De asemenea, a beneficiat de câteva cursuri de formare si vizite de studiu în Franta, Germania si Statele Unite ale Americii.

De-a lungul carierei sale, Cazanciuc a organizat "Conferinta procurorilor generali europeni" (Bucuresti, mai 2001), a coordonat conferinta "Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene — Informare si comunicare — Forme de prevenire a fraudei" (octombrie 2003).

De asemenea, ministrul Robert Cazanciuc a coordonat grupul de lucru ce a elaborat, împreuna cu Asociatia româna de comunicatii audiovizuale, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent, "Proiectul legii privind asigurarea transparentei în acordarea fondurilor de publicitate" (octombrie 2004)

Cazanciuc a coordonat echipa de organizare a conferintei internationale "Specificul reformei penitenciare în perspectiva integrarii în Uniunea Europeana", PHARE 2003 (Bucuresti, mai 2005). 

Robert Cazanciuc o biografie profesionala impecabila care poate fi darmata la fel de usor ca si un castel de nisip de ancheta DNA.