Biografie Octavian Ticu politician si fost boxer profesionist prezentator la “Fashion show in miez de vara”

Scurt wiki biografic Octavian Ticu,  multiplu campion al Republicii Moldova la box, doctor in istorie al Facultatii de Istorie a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi

Imbracat intr-un costum clasic si cu papion la gat, Octavian Ticu a insotit aseara la modelele de la “Fashion show in miez de vara” pana la podiumul improvizat de unde acestea continuau sa defileze.

“Este pentru prima data, am acceptat cu interes pentru ca sunt deschis pentru provocari. Mai in gluma, spun ca imi caut un loc de munca ca model...", a declarat usor amuzat politicianul Octavian Ticu.

Dar cine este Octavian Ticu, care este biografia sa.

Wiki-ul lui Octavian Ticu este mai mult decat interesant.

De 7 ori campion al Moldovei la box, Octavian Ticu a distrus orice stereotip legat de sportivi.
wiki octavian ticu sotia ministru blog vedete

Pe langa antrenamentele zilnice la sala, Octavian mai indeplineste functia de ministru in exercitiu al Tineretului si Sportului, dar si cea de doctor in istorie.

Octavian Ticu s-a nascut la 21 august 1972 in satul Costuleni, raionul Ungheni, R. Moldova. Absolvent al Facultatii de Istorie a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi (1994).

In 2000 sustine teza de doctor in istorie in cadrul aceleiasi universitati.

In prezent Octavian Ticu activeaza in calitate de sef de catedra al facultatii de Istorie Contemporana Universala si Stiinte Politice la Universitatea Libera Internationala din Moldova (ULIM).

Multiplu campion al Republicii Moldova la box, participant la Jocurile Olimpice din Atlanta (1996), medaliat cu argint la Cupa Europei (1999).

Octavian Ticu este autor al monografiei "Problema Basarabiei si relatiile sovieto-romane in perioada interbelica" (1919-1939), Ed. Prut International, Chisinau, 2004.

Octavian Ticu a fost Ministru Tineretului si Sportului al Republicii Moldova in perioada 26 februarie – 30 mai 2013.
Octavian Ticu biografie de la box la istorie

Retragerea din sport a lui Octavian Ticu fost rezultatul unei suprapuneri de circumstante.

In primul rind, a fost una fortata - si-a fracturat mina in timpul ultimului turneu international din Polonia (aprilie 2003), iar incercarile de a se recupera au fost inutile jumatate de an.

Astfel ca Octavian Ticu ratase etapa de pregatire initiala pentru calificarile la Jocurile Olimpice de la Atena. Apoi mai venea si intrebarea  daca va mai putea duce greul calificarilor si pregatirii pentru Olimpiada.

Faptul ca Octavian Ticu avea alternativa intelectuala l-a salvat de dificila perioada pe care o incearca multi sportivi cand se lasa de sport.

Octavian Ticu biografia unui boxer cu un trecut glorios, s-a retras din ring, dar a ramas tot în lumea sportului. Omul care vine sa demonstreze ca un sportiv dedicat luptei, poate fi tandru si sensibil, inteligent si, în ciuda stereotipurilor ca oamenii sportului nu au timp de carte, Octavian Ticu  a reusit sa ajunga profesor universitar.
MAI POTI CITI