Pareri ASTENIA de Primavara Manifestari Tratament si Remedii Naturale

Simptomele caracteristice asteniei de primavara sunt: insomnia si somnul agitat superficial si cu vise urâte, din care persoana se trezeste dimineata foarte devreme, mai obosita decât la culcare. Oboseala persista toata ziua fara sa dispara prin repaus obisnuit.

Alte manifestari ale asteniei de primavara sunt: dureri de spate, abdominale, musculare, în piept.

Insomniile sau, dimpotriva, necesitatea unui somn prelungit se numara si ele printre manifestarile asteniei de primavara.

Mai mult, pot aparea ca simptome ale asteniei de primabvara: usoare stari de lesin, ameteli, sunete ciudate în urechi, imagini în ceata.

Cum apare astenia de primavara, care sunt cauzele.
astenia de primavara simptome tratament vitamine
Pareri Astenia de Primavara Manifestari Tratament

Astenie de primavara apare la trecerea dintre iarna si primavara, atunci cand creste brusc luminozitatea in timpul zilei.

Organismul uman este epuizat, lipsit de vitalitate si forta din cauza carentelor alimentare, deoarece iarna se consuma multe alimente conservate, care au un aport redus de vitamine si saruri minerale.

Astenia de primavara este o boala care, in cele mai multe cazuri, nu necesita tratament medical de specialitate.

Celor afectati de acest tip de astenie li se recomanda consumul a cat mai multor fructe si legume, suplimente naturale, ceaiuri si sucuri naturale, plimbari in aer liber, practicarea unui sport mediu ca efort, odihna si evitarea stresului si aglomeratiilor.

Remedii Naturale Astenia de Primavara

1. Consumul de urzici este important pentru organism datorita complexului de saruri de fier, vitamina C si vitamina A. Acestea cresc rezistenta la infectii si îmbunatatesc simtul vazului.

De asemenea, vitamina B12 continuta de urzici are un efect antianemic, iar sarurile minerale diverse cu care sunt înzestrate aceste plante ajuta organismul uman sa se întareasca în confruntarea cu astenia de primavara.

2. Se  recomanda consumul zilnic a 8 - 12 tije crude de la florile de papadie, care asigura o buna protectie împotriva dezechilibrelor psihice si glandulare. Se poate folosi si tinctura din radacini de papadie (15 - 20 de picaturi de 2-3 ori pe zi , diluate în 100 mililitri de apa) care este un aromatic amar cu efecte revigorante.

3. Se pot lua 30 de picaturi, de doua ori pe zi, din tr-un amestec de tinctura de valeriana, ienupar, paducel, în parti egale, sirop de catina si bitter suedez.

4. Efecte bune in tratarea asteniei de primavara o are Magne B6. Magne B6  se administreaza in cazul unui defict de magneziu, fiind recomandat pentru tratarea urmatoarelor simptome: nervozitate, anxietate usoara, oboseala trecatoare sau tulburari de somn.
MAI POTI CITI