MANGO BENEFIICI PENTRU SANATATE - Mango protejeaza organismul impotriva cancerului de prostata, colon, san si leucemie

Fructul de MANGO are proprietati extraordinare pentru sanatate.

Un fruct de mango contine 96% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina C, care protejeaza inima si vederea, asigura sanatatea pielii, tinand-o tanara mai mult timp.

Iar despre Vitamina C se stie ca ajuta si sistemul imunitar.

Dupa cum spuneam fructele de MANGO protejeaza organismul impotriva cancerului de prostata, colon, san si leucemie.

Astfel, expertii au depistat ca cea mai eficienta substanta in lupta impotriva cancerului de san si colon sunt antioxidantii poli-fenolici continuti de mango.

Compusii polifenolici sunt substante foarte raspandite in regnul vegetal. O mare parte a acestor compusi polifenolici este reprezentata de taninuri, compusi neazotati cu o mare heterogenitate structurala si masa moleculara relativ mare care au proprietatea de a forma complexe puternice cu proteinele, dar si cu amidonul, celuloza, unele minerale.
indicatii mango boli de inima si cancer de prostata
Wiki Medical Mango in diabet si boli de inima

Mango este si o sursa foarte buna de vitamina E si B6 (pyridoxina). Vitamina B6 sau pyridoxina este necesara pentru producerea hormonului GABA in creier.

Controleaza de asemenea numarul homocystienelor in sange, care altfel ar putea deteriora vasele de sange, evitand astfel sansele de a va confrunta cu un atac de cord.

Fructul Mango ajuta in diabet. 

Frunzele de mango contribuie la normalizarea nivelului de insulina din sange. Remediul traditional, preparat acasa, implica fierberea frunzelor in apa, lasarea lor in lichid peste noapte si ulterior consumul decoctului filtrat a doua zi dimineata. Fructele de mango au, de asemenea, un indice glicemic relativ scazut (41-60), astfel incat cantitati moderate nu vor determina cresterea nivelului de zahar.

Fructul de Mango scade colesterolul si protejeaza inima datorita continutului ridicat de fibre solubile, pectina si vitamina C. Bogat în potasiu, mango poate ajuta la scaderea tensiunii. Fiind o sursa importanta de vitamina A, vitamina E si seleniu, mango ajuta si la protectia impotriva bolilor de inima.

Chiar daca un Mango contine mult zahar - circa 31 de grame la un fruct - mango are un indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca nivelul zaharului din sange nu va creste brusc dupa ce a fost consumat, scazand apoi la el de brusc.

Asadar nu ezitati sa consumati cat de mult mango puteti, daca vreti sa va bucurati de o sanatate cat mai buna.
MAI POTI CITI