CE ESTE SPRAY-ul de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL - Spray-ul este o spuma care devine invizibila

Ca sa raspundem scurt la intrebarea pe care si-o pun fanii fotbalului despre spary-ul folosit de arbitrii, va spunem ca Spray-ul de la Campionatul Mondial din Brazilia este o spuma care devine invizibila.

Si nu este o noutate.

Spray-ul cu spuma de la Campionatul Mondial din Brazilia este utilizat la meciurile de fotbal din America de Sud de opt ani.

Numele spray-ului la Campionatul Mondial din Brazilia este 9:15 Fair Play.

Cristiano Ronaldo a spus  despre acest spray ca este o „idee foarte buna“, iar alti jucatori au fost si ei încântati de produs.

Cât de mult va fi schimbat jocul de fotbal de la CM 2014 aceasta noutate "spumoasa" ramane de vazut.

".... 915 Fair Play is a vanishing spray, a substance applied to an athletic field in order to provide a temporary visual marker for use by both players and referees for the purposes of ensuring fair-play."

În Cupa Mondiala din 2010 au fost doar cinci goluri înscrise direct din lovituri libere, numarul total fiind de 145 de goluri în tot turneul.
poze cum arata spray cupa mondiala brazilia
Compozitie spray campionat mondial 2014-  9:15 Fair Play
Acolo unde spray-ul 9:15 Fair Play este deja folosit de arbitrii – tari ca Brazilia, Argentina si competitia Major League Soccer din SUA– nu exista dovezi clare ca folosirea acestui produs a dus la mai multe goluri din lovituri libere.

Spray-ul are rolul de a indica distanta minima pe care cei din echipa adversa trebuie sa o pastreze fata de minge atunci când au loc lovituri libere.

Compozitia spumei spray-ului 9:15 Fair Play de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia este 80% apa, 20% gaz butan, 1% surfactant si 2% alte substante.

Credeti ca acest Spray folosit de arbitrii la CM 2014 este o idee buna sau nu?
MAI POTI CITI