BIOGRAFIE Dr. Victor Costache Seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara Polisano

Departamentul de chirur­gie cardiovasculara si tora­cica de la Polisano este con­dus de medicul Victor Cos­tache, revenit în România dupa ce s-a format la Spitalul Universitar din Grenoble, unul dintre cele mai renu­mite centre medicale de referinta in chirurgia car­dio–vasculara franceza.

Conform CV-ului medicul Victor Costache a abosolvit Facultatea de Medicina din Iasi, în anul 1998.

Dupa primul an de rezidentiat în chirurgie toracica, a ales sa plece in Franta la Spitalul Universitar din Toulouse, unde a reusit la concursul francez de rezidentiat în chirurgie cardiovasculara.

În anul 2008, dupa 7 ani de stagii de specialitate în centrele din Toulouse si Grenoble, dr. Victor Costache a reusit la examenul francez de medic specialist chirurgie cardiovasculara si toracica, devenind doctor în medicina.
biografie-victor-costache-polisano
CV  dr. Victor Costache

Între anii 2008 si 2009 dr. Victor Costache a practicat chirurgia cardiaca la Institutul Inimii din Quebec, unde s-a specializat în chirurgia cardiac minim-invaziva si TAVI.

Dupa noua ani de activitate în spitalele universitare din Grenoble si Toulouse, unde a realizat toata gama de interventii pe cord deschis si s-a supraspecializat în transplantul cardiac si pulmonar, dr. Costache a infiintat în 2010, impreuna cu doi reputati chirurgi din cel mai mare centru privat din Franta, Grupul Tonkin din Lyon, primului centru public-privat din Annecy, Franta.

Dr. Jean Pierre Labadens este unul din asii anesteziei în chirurgia cardiaca din Franta, si alaturi de dr. Costache fondatorul Clinicii Tonkin din Lyon si al GCS Chirurgie Cardiaque din Annecy.

Dr. Victor Costache a fost coordonatorul serviciului public din Annecy timp de trei ani, iar în iunie 2013 s-a alaturat proiectului Spitalului European Polisano din Sibiu.

La Sibiu, dr. Costache a realizat primele interventii pe cord deschis din regiune realizând cu succes si prima implantare de valva hibrida (Intuity) din Transilvania.

In prezent dr. Costache este Seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica de la Spitalul European Polisano si este si Profesor asociat la Universitatea de Medicina din Sibiu.

Spune ca desi inca de pe bancile facultatii si-a dorit sa se formez ca specialist intr-un program reputat din Occident, pentru a putea astfel aduce inapoi in tara lucruri care ar fi utile, nu si-a imaginat niciodata ca in momentul cand iti doresti sa te intorci, te poti lovi de un blocaj atat de bine pus la punct, la toate nivelurile sistemului medical.

Dr. Victor Costache crede ca numai transparenta totala in gestionarea fondurilor, intransigenta fata de marile dosare de coruptie din sistemul sanitar si incurajarea initiativei private, atat din prisma asigurarilor, cat si a aparitiei a noi centre medicale, ne vor putea salva.

Asteptam parerile voastre despre doctorul Victor Costache.
MAI POTI CITI