Biografia dr Sergiu Stoica neurochirurg Marie Curie doctorul care a performat la Spitalul Universitar din Montreal

Biografie Sergiu Stoica, coordonator al Departamentului de neurochirurgie la Spitalul “M.S. Curie”

Doctorul Sergiu Stoica are o supraspecializare în neurochirurgie vasculara si tumorala la Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal.

Diploma de specialitate în neurochirurgie la Universitatea “Henri Poincare” din Nancy.

Doctorul Sergiu Stoica  are deasemenea o diploma de neurochirurg european – EANS.

Medicul Sergiu Stoica a fost asistent universitar al Universitatii de Medicina din Montreal (2005-2007).
biografie dr sergiu stoica neurochirurg blog medical
CV Dr Sergiu Stoica

Doctorul Sergiu Stoica a decis sa se întoarca în România cu dorinta de a pune în valoare experienta acumulata în strainatate si de a face aici neurochirurgie de înalta performanta în spitale de stat si private.

Aici a salvat de la orbire un tânar chinuit de o tumora cerebrala de opt centimetri la capatul unei interventii chirurgicale speciale care a durat peste sapte ore.

Dr. Sergiu Stoica si-a luat diploma de neurochirurg in Franta, apoi a primit mai multe propuneri de a merge sa lucreze in clinici universitare de acolo si o oferta foarte interesanta in Canada, la Spitalul Universitar din Montreal.

Spune ca si-ar fi dorit sa practice neurochirurgie pediatrica la unul dintre cele doua spitale mari de pediatrie din Bucuresti. Din pacate, atunci nu a fost posibil.

Asa ca Dr. Sergiu Stoica a  plecat in Canada, acceptand oferta spitalului din Montreal, unde i se propusese un post deosebit: urma sa faca doar neurochirurgie de inalta performanta, adica operatii foarte complicate.

Aproape trei ani, acolo Dr. Sergiu Stoica nu s-a ocupat decat de chirurgia anevrismelor, a malformatiilor arteriovenoase si a tumorilor cerebrale profunde.

Profesional, pentru el, acest post si colaborarea cu profesorul Bojanowski au reprezentat un pas foarte mare inainte.

De ce s-a intors dr Sergiu Stoica in Romania.

Spune ca a facut asta din mai multe motive.

Primul a fost de ordin sentimental, deoarece declara ca a trait o copilarie fericita datorita parintilor lui, si o adolescenta exuberanta, ani in care a fost anturat de prieteni buni, cu pofta de viata si preocupari interesante, or, toate lucrurile astea l-au legat de Romania si de familia lui, care se afla aici.

Un alt motiv ar fi dorinta de a pune in valoare experienta acumulata in strainatate, construind si in Romania ceva de calitate in acest domeniu.

Apoi, nu in ultimul rand, dr Sergiu Stoica doreste sa formeze niste medici care sa ajunga sa fie mai buni decat el.

De fapt, isi doreste sa puna bazele unei scoli de neurochirurgie.

Biografie dr Sergiu Stoica. biografia unui neurochirurg cu suflet mare.
MAI POTI CITI