Gabriel Comanescu Biografia - wiki cel mai bogat om de afaceri din Constanta care Face pe Sub Marea Neagra o Conducta‎

Gabriel Comanescu la numai 44 de ani, este cel mai bogat om de afaceri din Constanta.

Gabriel Comanescu s-a nascut in localitatea Doicesti din Dambovita, si spune ca a fost crescut, pana la 18 ani, de bunici, deoarece parintii erau ocupati cu serviciul.


Gabriel Comanescu si sotia sa, care e medic stomatolog, au doi copii.

Conform biografiei de om de afaceri, Gabriel Comanescu se afla in 2011, pe locul 7 în topul „Forbes 500 miliardari“.

Din 2010 in 2011, Comanescu s-a îmbogatit cu 70 de milioane de euro.

Gabriel Comanescu a ridicat în ultimii ani un mic imperiu în jurul companiei Upetrom.

Afacerile constanteanului Gabriel Comanescu se intind si in zona extractiei petrol si gaze, foraj marin, platforme petroliere  si turism.

Pasionat de masini de epoca si turism, afaceristul constantean se descurca tot mai bine cu petrolul.

Comanescu controleaza prin Upetrom, Grup Servicii Petroliere (GSP), companie care se concentreaza pe foraj marin, dar si Upetrom 1 Mai Ploiesti, societate care produce utilaje destinate industriei de petrol si gaze.
biografie gabriel comanescu gsp constanta
CV de afaceri Gabriel Comanescu

Gabriel Comanescu a intrat în afacerile cu petrol în destul de tarziu dupa "revolutie" in anul 1999.

Astazi, grupul controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu include Grup Servicii Petroliere SA, companie ce coordoneaza activitatile de foraj maritim, constructii offshore si transport, Upetrom – 1 Mai SA (producator de echipamente petroliere), Upetrom Trading & Engineering SRL, Vega Tourism SA si Upetrom Group Management, compania de management si suport.

In 2004 Comanescu a încheiat primul contract pentru foraj maritim, iar peste doi ani, în 2006, a preluat platformele maritime ale Petrom (Atlas, Fortuna – vanduta în 2006 –, Jupiter, Orizont, Prometeu si Saturn), în cadrul unei tranzactii estimate la 100 de milioane de euro.

Le-a modernizat, iar apoi le-a pus la treaba.

In 2011 GSP se afla pe locul doi între cele mai mari 500 de companii din Europa Centrala raportat la rata de crestere a businessului în 2010 fata de 2009 (peste 150%).

wiki gabriel comanescu gsp constantaTot in 2011, omul de afaceri constantean, Gabriel Comanescu a mai facut un pas pentru dezvoltarea Grup Servicii Petroliere (GSP) si a decis sa îsi extinda flota dupa ce a mai cumparat doua platforme de foraj si un vapor.
Gabriel Comanescu este si el colectionar de masini de epoca, la fel ca Radu Mazare, Elan Schwartzenberg sau Ion Tiriac. Este, de asemenea, proprietarul unui velier – Adornate. 

Grup Servicii Petroliere, controlat de miliardarul Gabriel Comanescu, este prezent pe piata azera de 10 ani, unde se axeaza pe proiecte mari pe partea de constructii marine

In opinia lui Gabriel Comanescu, piata azera este una dintre cele mai tentante locuri din zona Marii Caspice pentru dezvoltarea afacerilor si, prin urmare, Romania ar trebui sa “preia nationalismul acestui stat”.

Asadar, Gabriel Comanescu, un om de afaceri discret, cu o biografie mai putin cunoscuta, dar care in acest moment ii "da clasa" fostului "magnat" al petrolului din Romania, Dinu Patriciu.
MAI POTI CITI