Biografia pilotului RAZVAN GABRIEL PETRESCU SUPRAVIETUITOR al accidentului aviatic, EROUL care traieste pentru ZBOR

In luna ianuarie a anului 2014 romanii au vibrat, au trait emotia unei tragedii aviatice. Am invatat lectia daruirii a omeniei si ne-am ales cu 7 oameni EROI! Intre acestia, doi dintre ei au ales sa zboare spre ceruri.

Toti membrii echipajului ADRIAN IOVAN pilot comandat, copilotul RAZVAN GABRIEL PETRESCU, AURELIA ION studenta  medicinista si doctorii RADU ZAMFIR de la Spitalul FUNDENI, VALENTIN CALU purtatorul de cuvant  al spitalului ELIAS, CATALIN PIVNICERU medic la spitalul "SF. MARIA " si SORIN IANCEU medic la SPITALUL MEDICAL BEIUS, BIHOR, toti acesti OAMENI sunt din 20 ianuarie 2014 EROII ROMANIEI.

Intre acestia tanarul pilot RAZVAN GABRIEL PETRESCU este EROUL  care a avut sansa de a se naste a doua oara. Ce bine ca putem sa ii creionam portretul de pana acum,ce bine ca operatia la care a fost supus ieri a reusit. RAZVAN are gena ZBURATORILOR si asa cum a luptat pentru VIATA si VISUL sau, asa va face si in continuare.RAZVAN PETRESCU se recupereaza si va iesi din lupta asta INVINGATOR.
biografie razvan petrescu copilotul ranit in accidentul din apuseni

Cine este RAZVAN GABRIEL PETRESCU? UN OM PASIONAT DE ZBOR care s-a nascut si a trait printre PILOTI.

S-a nascut in luna mai a anului 1990 la RAMNICU VALCEA. Are o sora SIMONA PETRESCU. Tatal sau este tot pilot CONSTANTIN DAN PETRESCU.

Toata admiratia pentru taria de caracter a acestor oameni. ELENA PETRESCU mama lui RAZVAN spunea intr-un interviu  ca este mana destinului ca baiatul ei traieste.

Altfel spus doamna crede cu taria in vorba aceea romaneasca : "CE ITI ESTE SCRIS IN FRUNTE TI-E PUS.Nu TE POTI IMPOTRIVI DESTINULUI."

RAZVAN PETRESCU are 23 de ani. Un tanar la fel cum era si AURA ION. Amandoi  aveau vise.Sunt oameni care isi descopera pasiunea si drumul in viata inca din copilarie.

RAZVAN GABRIEL a zburat prima oara in viata la 2 ani si jumatate. DAN PETRESCU i-a transmis cu dragoste microbul zborului.

La 15 ani tanarul ambitios va absolvi cursurile teoretice. De aici incolo RAZVAN nu isi poate concepe viata fara ZBOR. Si nu se vede facand alta meserie.

In paralel traieste viata de licean. A terminat COLEGIUL ECONOMIC "MARIA TEIULEANU". A luat nota 9.05 la bacalaureat.

Profesorii si cele doua diringinte au numai cuvinte de lauda la adresa elevului RAZVAN.

Era popular si mereu cu zambetul pe buze.

Un elev de o inteligenta sclipitoare spunea doamna diriginta. Vesel, haios si apreciat de colegi si prieteni. Nici nu terminase liceul atunci cand a inceput sa deprinda tainele zborului.
pilotul adrian iovan razvan gabriel petrescu

Intre timp RAZVAN se muta din RAMNICU VALCEA la PITESTI pentru a putea fi mai aproape de tatal sau pilotul DAN PETRESCU.

Obtine brevetul PPL adica PILOT PRIVAT. Urmeaza cursuri de pilotaj pentru bimotoare,avioane cu doua motoare.A facut instructie pe aparate CESSENA si a zburat cu aeronave BN2.

Devine si instructor de zbor la STREJNIC langa PLOIESTI si apoi la SCOALA SUPERIOARA DE AVIATIE BUCURESTI.

Din 2010 si pana in prezent instructorul RAZVAN a avut 10 elevi de care este mandru. Unii sunt deja piloti ca si el altii sunt inca studenti. Studentii il descriu pe profesorul RAZVAN PETRESCU ca pe "painea lui DUMNEZEU", un perfectionist, meticulos care nu lasa nimic la voia intamplarii si pregatea fiecare zbor cu mult profesionalism.

A efectuat 650 de ore de zbor din care 400 ca si instructor.

Pentru RAZVAN absolvent al SCOLII SUPERIOARE DE AVIATIE fiecare zbor era o incantare o noua pasiune. Pasiune  mostenita de  la tatal sau si de la profesori ca regretatul ADRIAN IOVAN si AUREL ILIE fost comandant al aeroportului HENRI COANDA

RAZVAN a trecut print-o experienta traumatica. Cum este oare sa iti aduni puterile si sa iti suni parintii sa poti sa lei spui ca avionul in care erai s-a prabusit si tu ai picioarele rupte?

Dar cum te simti ca parinte cand auzi vocea copilului care te anunta asa ceva? In dupa amiaza zilei de 20 ianuarie la ora 16.01 RAZVAN si-a sunat parintele si i-a spus ca avionul era prabusit si a incercat sa ii dea amanunte depre locul  in care erau .

Tatal lui RAZVAN si-a pastrat cumpatul dar apoi a iesit si a dat interviuri.

"Am acceptat  sa dau interviuri in ideea de a face ceva sa se puna la punct, pentru alarmare, cautare si salvare, pentru ca nu este , nu functioneaza. Aveam impresia ca daca e sa se intample ceva  avem servicii care sa ne salveze la timp. NOI PILOTII NE SIMTIM TRADATI . CREDEAM CA AVEM SISTEME SALVATOARE."

A vorbit apoi cu amaraciune si obida despre modul in care au actionat autoritatile.

Baiatul sau a stat in frig a pierdut sange si a rezistat eroic pana la venirea oamenilor, inimosilor oameni din satul HOREA, motii carora toti le datoreaza viata. Pentru acestia, numai cuvinte de adanca recunostinta.

Visul lui RAZVAN este de a deveni pilot de linie. Si dupa ce se va insanatosi va reveni acolo unde ii este locul. Printre piloti pentru ca acolo s-a nascut.

Toate experientele sale, bucuriile si momentele de fericire sunt legate de zbor.

RAZVAN-PETRESCU WIKI COPILOT ADRIAN IOVAN
RAZVAN avea un mare respect pentru pilotul ADRIAN IOVAN pe care il considera pe mai departe IDOLUL sau. Spunea ca fiecare zbor era ca o lectie o experienta noua din care invata lucruri noi.

RAZVAN PETRESCU a stat alaturi de pilotul comandant ADRIAN IOVAN si l-a auzit spunandu-i: "RAZVAN, tine-te bine ne prabusim". Nu se poate sa iesi dintr-o astfel de experienta decat mai pregatit mai intarit.

O experienta in care te lupti pentru viata si vezi cum moartea iti rapeste colegii.

Aflat la granita dintre VIATA si MOARTE, RAZVAN PETRESCU a iesit SUPRAVIETUITOR. Si EROU desi poate nu asta isi dorea.

Dupa doua operatii si dupa ce s-a luptat pentru viata pe RAZVAN il mai astepta o noua operatie. Acum este bine si are un psihic bun asa cum declara tatal sau.

RAZVAN PETRESCU este un MODEL demn de urmat in darzenie, hotarare si daruire pentru meseria sa.
ACOLO IN AER este DOAR EL, CERUL si AVIONUL de care are grija sa ajunga cu bine la destinatie.
ACOLO SUS ESTE STAPANUL care priveste CERUL.

Tot sus pe cer privesc si parintii si logodnica lui RAZVAN.

Isi asteapta copilul sa se intoarca cu bine acolo unde ii este locul. Asteptam sa auzim de  performantele viitoare ale PILOTULUI RAZVAN GABRIEL PETRESCU. Un om dintr-o bucata, pasionat de ZBOR.

Romanii cu inimi sensibile  se roaga pentru insanatosirea lui RAZVAN si ale celorlati care au supravietuit tragicului eveniment aviatic.

Romanii au EROI iar RAZVAN PETRESCU este unul dintre ei. Care lupta pentru viata altor semeni. Care isi fac meseria cu devotament.

Oameni uniti intre ei prin fire nevazute. ADRIAN IOVAN, RAZVAN GABRIEL PETRESCU, AURA ION, RADU ZAMFIR, VALENTIN CALU, CATALIN PIVNICERU, SORIN IANCEU, RESPECT!
MAI POTI CITI