SANZIANA NICULAE BIOGRAFIA FETEI DE 19 ANI DE LA VOCEA ROMANIEI

La varsta de 19 ani Sanziana Niculae canta in timpul liber cu trupa Lucky13 in diferite locatii selecte din Capitala. Insa biografia Sanzienei Niculae este legata de muzica inca de la gradinita.

Dragostea pentru muzica a Sanzienii Niculae s-a nascut treptat, insa momentul in care tanara artista de la Vocea Romaniei a stiut ca viata ei e muzica si ca asta ii place cel mai mult sa faca a fost cand a descoperit-o pe Shakira.

De atunci a inceput sa cante in fiecare zi, chiar si dupa reclamele de la televizor.

Fratele mSanzienei ii facea rost de toate videoclipurile Shakirei, iar ea nu se putea opri din a le analiza.

Sa nu uitam ca Sanziana Niculae este singura persoana din afara staff-ului Shakirei care a fost admisa in cabina personala a artistei, inainte ca ea sa urce pe scena de la Bucuresti.
biografie sanziana niculae vocea romaniei
Sanziana Niculae WIKI

O alta amintire a Sanzienei este cea legata de piesa "Save me from fire", inregistrata la varsta de 13 ani.

Atunci tanara concurenta de la Vocea Romaniei era in perioada in care o asculta aproape numai pe Shakira, asa ca, evident, aceasta piesa a interpretat-o in stilul ei. Apoi a incarcat-o pe internet, iar la un an dupa aceasta, cineva din Brazilia a repostat-o cu poza Shakirei si sub numele de “Shakira-Fire New Song”.

Urmarea a fost ca majoritatea fanilor Shakirei au crezut ca acesta este noul single al Shakirei, iar postarea celui din Brazilia a ajuns la peste 1.800.000 de vizualizari.

Punctul culminant al acelui moment a fost interviul telefonic dat pentru radio W-Columbia, in direct (cu jurnalistul Julio Sánchez Cristo - un celebru jurnalist sud-american care a luat interviuri diferitor personalitati precum Alicia Keys, Nelly Furtado, Denzel Washington, Angelina Jolie, Brad Pitt, Robie Williams, Luciano Pavarotti etc, dar si unor politicieni precum Yaser Arafat, Mihail Gorbachov, Romano Prodi, Javier Solana, Henry Kissinger sau Jimmy Carter).

Managerul Shakirei, Xavi Menos, a realizat chiar si un reportaj special cu intalnirea dintre Sanziana si Shakira, pe care l-a postat pe site-ul oficial al artistei, www.shakira.com.

Dupa cum spuneam mai sus, o alta amintire de neuitat pe care Sanziana Niculae o are, este intalnirea cu Shakira cu ocazia concertului de la Bucuresti, de pe data de 7 mai 2011.

Aceasta intalnire a fost pregatita de catre cei din staff-ul Shakirei si a fost o surpriza totala pentru ea. Nu a stiut pana in ultimele clipe ca urmeaza sa o intalnesca chiar pe Shakira. 

Ultima surpriza legata de Shakira a fost ca de majoratul ei (data nasterii Sanziana Niculae - 4 mai, Urziceni) vedeta i-a trimis un DVD cu semnatura personalizata, special pentru ea.

Din punct de vedere profesional, merita sa amintim de castigarea premiului pentru "Cea mai buna vocalista de jazz", la Festivalul de Jazz de la Sibiu, mai 2012.

In decembrie 2012, Sanziana Niculae a cantat pentru prima si singura data acompaniata de orchestra simfonica si cor, la Sala Radio, intr-un concert de Craciun.


Primele lectii de canto le-a luat de la Crina Mardare, cand avea 12 ani. Ulterior a decis ca trebuie sa dea la un liceu de muzica, asa ca a venit in Bucuresti si a absolvit sectia de jazz vocal la Colegiul National de Muzica "George Enescu".

Pentru Sanziana, "Vocea Romaniei" reprezinta rampa de lansare pe care o asteapta de ani de zile.

Spune ca a vizionat ambele editii anterioare si au impresionat-o profesionalismul echipei. Ii place sunetul, formatul emisiunii, ii plac antrenorii, considera ca este un juriu divers si foarte bine echilibrat ca stil muzical.

MAI POTI CITI