Romania va fi lovită de geruri anormale pentru perioada urmatoare din cauza unui proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa

AER ARCTIC, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare, potrivit unui document al Guvernului Romaniei. Asa suna o prgnoza METEO aflata in posesia oficialilor romani.

Se preconizeaza un inceput greu de iarna in Romania.

Tara noastra va fi lovită de geruri anormale pentru perioada următoare din cauza unui proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa

Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece.
meteo romania geruri anormale noiembrie

Prin intermediul unei ordonante de urgenta, Guvernul va transfera autoritatilor locale bani din Fondul de rezerva bugetara pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru functionarea în perioada de iarna si alte cheltuieli, inclusiv salarii.

Unii zic ca gerurile anormale preconizate sunt doar un pretext pentru a transfera bani la Primariile USL ... dar desigur acestia sunt niste "carcotasi indoielnici".

Prognoza meteo disponibila public, emisa la inceputul lunii de meteorologi anunta la munte o racire normala.

La munte, în primele zile ale saptamânii, vremea va fi mai calda decât în mod obisnuit în a doua decada a lunii noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 9...10 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 4...5 grade.

Dupa 15 noiembrie si pâna la sfârsitul perioadei de prognoza, maximele diurne se vor mentine relativ constant în jurul valorii de 2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -3...-2 grade Celsius.

Iar pentru Dobrogea, prognoza meteo spune ca în intervalul 11 – 16 noiembrie vremea se va raci treptat de la o zi la alta, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor scadea pâna la 10 grade pe 15 – 16 noiembrie, dupa care se vor mentine la valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, de aproximativ 10...11 grade, pâna la sfârsitul perioadei de prognoza.

Asta e prognoza meteo publica.

"Prognoza Meteo Secreta" o cunoaste doar Ponta si ministrii cabinetului sau.

Oricum iarna, se stie, nu este ca vara!
MAI POTI CITI