Traditii si obiceiuri de Revelion - superstitii de Anul Nou in Romania si Italia

Traditii si obiceiuri de Revelion - superstitii de Anul Nou de peste tot

Revelionul, clipa trecerii dintre, acel moment de hiatus cosmic, a fost si este inconjurat de nenumarate traditii, obiceiuri si superstitii. Mistica poplmra a Anului Nou.

1. De exemplu lenjeria intima rosie... se spunca ca pentru a avea parte de iubire pasionala, pentru sex-appeal si frumusete trebuie sa porti lenjerie intima de culoare rosie. Indiferent daca esti femeie sau barbat. Lenjeria rosie te va pazi de invidie si deochi in anul care vine.

2. Abtine-te de la stranut! Se spune ca e mare ghinion sa stranuti de Revelion in preajma orei 00.00 noaptea! Stranutul prevesteste probleme de sanatate si mult stres in urmatoarele 12 luni.
traditii si superstii de anul nou si revelion la vedete

3. Daca un barbat este prima persoana care iti calca pragul casei in primele minute ale lui 2014, o sa ai noroc tot anul.

4. Daca e o femeie, ai grija la culoarea parului: blondele si roscatele nu anunta prosperitate, iar daca e bruneta sau satena o sa ai un an plictisitor.

5. Bani in buzunare. Este bine ca noul an sa te gaseasca avand ceva bani in buzunar, pentru a nu duce lipsa de ei tot anul. Suma nu conteaza, e vorba doar de idee, asa incat cateva monede sunt suficiente.

6. Se spune ca orice dorinta pusa la miezul noptii de Revelion are toate sansele sa se implineasca.

7. Traditia spune ca aduce ghinion daca agati calendarul inainte ca noul an sa inceapa.

8. Lasati usa, geamul, dulapurile deschise in noaptea de Anul Nou.


Si vedetele au superstiiti, Justin Bieber despre traditiile de Anul Nou

Insa superstitiile de Anul Nou nu se regasesc doar in Romania. Gasim diverse superstiitii de Anul Nou si la popoarele vecine.

In Italia, Anul Nou este intampinat printr-un obicei special, care consta in a arunca pe fereastra obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut. Astfel, obiecte de mobilier si haine ajung in strada.

In Scotia, Anul Nou este numit „Hogmanay”. In unele sate sunt aprinse suluri de smoala, care apoi sunt lasate sa se rostogoleasca pe strazi. Astfel, anul vechi este ars si celui nou ii este permis sa vina.

Tu crezi in aceste obiceiuri si traditii de Anul Nou?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul mesajelor trimise spre publicare. Ne rezervam dreptul de a nu aproba comentariile care incalca politica noastra.