Biografie Frank Timis, wiki pe scurt despre un roman fost cel mai bogat australian din Marea Britanie

Vasile Frank Timis s-a nascut in data de 28 ianuarie 1963, la Borsa, judetul Maramures

Frank Timis este un om de afaceri roman cu cetatenie australiana.

Biografie incompleta Frank Timis  Frank, un roman sofer de camion in Australia, presedintele unor companii listate pe bursa din Londra, parintele Afacerii Rosia Montana si, prin firmele in care este implicat, concesionarul a 4% din suprafata Romaniei.

Nascut în 1963, în localitatea Borsa din judetul Maramures, Frank Timis in varsta acum de 50 de ani  s-a refugiat în anii ’80 în Australia.

Familia lui Frank Timis s-a refugiat în anii ’80 în Australia.
wiki biografie frank timis blog vedete

A lucrat de la 16 ani în industria miniera.

Vasile Frank Timis a inceput a lucra in Australia ca sofer de camion pentru propria sa companie Timis Transport, o companie ce avea doar un camion. Initiativa sa s-a soldat cu un esec.

Astfel in 1986 Timis si-a declarat falimentul, avand de platit creditorilor 15.806 dolari australieni.

In 1992, omul de afaceri Frank Timis a devenit director in firma Morwest Holdings Pty Ltd, una dintre primele sale incercari in domeniul mineritului aurifer.

 Dupa sase luni, timp in care Timis impreuna cu alti doi mineri australieni au sapat dupa aur intr-o zona numita Mosquito Creek, si aceasta intreprindere s-a soldat cu un esec. Intre timp, Timis a infiintat alte firme intre care: Riverdale Mining, Timis Corporation si Carpathian Investments.

Timis a fost director executiv al Regal Petroleum între iunie 2003 si martie 2005, timp în care compania a organizat trei runde de finantare si a strâns 100 de milioane de lire sterline.

Frank Timis s-a reorientat apoi catre Africa, în principal prin doua companii: African Petroleum si African Minerals. Prima are o serie de concesiuni în Liberia, extinzându-si însa cautarile si în zone aflate în vecinatate, în Senegal sau Gambia.

Timis extrage fier în Sierra Leone prin African Minerals, proiect minier evaluat la 2,5 miliarde de dolari si pentru care Vasile Frank Timis a construit o cale ferata de 220 de kilometri si la care lucreaza 15.000 de angajati.
frank timis cv miliardar roman din australia

Timis ar fi investit 4,5 miliarde de dolari în Africa de Vest, o suma considerabila.

Ovidiu Tender: "Nasul baietilor mei, Frank Timis, mi-a fost model pentru afaceri în Africa". Pentru ca milardar la miliardar trage.

Frank Timis este casatorit cu Carmen Gheroghita.

Carmen, sotia lui Timis, a prezentat rubrica Meteo la Pro TV si a fost prezentatoare la postul public de televiziune.

Carmen Gheorghita s-a nascut in Braila, in 1975. A studiat la Bucuresti in cadrul Universitatii Romano - Americane.

L-a cunoscut pe Frank Timis in 2002 si atunci a decis sa iasa definitiv din viata publica.

Carmen s-a mutat cu miliardarul australian de origine romana la Londra si duce o viata discreta.
MAI POTI CITI