Biografie Constantin Samson Primarul din Azuga care spune “Cine ma vorbeste de rau sa aduca si argumente!"

Inainte de spicui din biografia lui Constantin Samson, Primarul din Azuga, sa explicam citatul din titlu.

Presa locala il prezinta pe Primarul Constantin Samson ca pe un controversat om de afaceri.

Un om de afaceri care care si-a facut un nume din preluarea si falimentarea unor societati industriale precum: Postav SA Azuga, Mebis SA Bistrita, Fareb SA Brasov si Resial SA Alba Iulia.

Lucru firesc intr-o economie concurentiala. Iar Constantin Simion nu ascunde acest lucru de loc: “Cine ma vorbeste de rau sa aduca si argumente! Cand platesti salarii un miliard si ceva, esti 'parintele falimentului'. De cand ma stiu fac asta, nu imi fac reclama in sensul acesta. Nu dam doua pixuri la un om si sarim de fund in sus mama ce tari am fost noi azi. Oamenii realmente au nevoie, daca Dumnezeu iti ajuta si ai un pic mai mult decat altii, eu personal am o satisfactie, eu si familia, noi suntem o familie numeroasa am cinci copii si doi nepoti"
constantin samson biografie primar azuga

Aparent biografia de om de afaceri a Primarului Samson este una controversata, mai ales din prisma realtiilor foarte numeroase cu oamenii politici ai momentului.

Constantin Samson, nascut in 1965 la Lungani, Iasi avea la Revolutie 24 de ani.

Dupa 1989 Samson a fost un om apropiat de Ion Iliescu, fostul Presedinte al Romaniei, de amiralul Cico Dumitrescu, fost consilier prezidential PSD, de Marilena Vacaroiu, sotia presedintelui PSD al Senatului Romaniei, de Nicolae Vacaroiu, de Dan Ioan Popescu, fost ministru PSD al Industriilor, de George Ioan Danescu, fost ministru PSD de Interne, decedat intre timp, de Mircea Pintilie, fost primar PSD Medgidia, Emanoil Savin, fost primar PSD si actual primar la Busteni, de Radu Berceanu, fost ministru PD al Industriilor.

Si lista apropiatilor lui Constantin Samson ar putea continua.

Acuzatiile din presa locala prahoveana, suna mai mult a invidie a unor alti oameni de afaceri, asta si pentru ca Samson a fost in decursul timpului considerat, ba fiind "omul" lui Iliescu, ba "omul" lui Basescu. A scapat de eticheta de "om" a lui Constantinescu (ex presedintele Emil Constantinescu).

De ce Samson, omul lui Iliescu. Asta pentru ca in urma unei vizite la Moscova, presedintele Ion Iliescu a hotarat infiintarea, in anul 2000, a Centrului de Afaceri Romano-Rus. Si atunci Ion Iliescu l-a pus pe Samson presedinte si pe Paltanea vicepresedinte al  Centrului de Afaceri Romano-Rus.

De ce Samson, om de casa al lui Basescu. deoarece, in octombrie 2005, Samson s-a gandit sa-si insoare baiatul. Mare nunta, mare, la Snagov unde nasii feciorului lui Samson au fost:  fata lui Traian Basescu, presedintele Romaniei impreuna cu celebrul ginerica al presedintelui, pe numele sau Bodo.
cv primar azuga constantin samson

Mai degraba o abilitate inascuta de a fi mereu alaturi de cei aflati la putere, fara partinire, afaceriile fiind la urma urmei cele care conteaza. Asta chair daca multi ar condama acest mod de aface afaceri.

Constantin Samson a fost ales primar in Azuga la alegerile din 2012. Pentru fotoliul de Primar al Azugai, Samson  a renuntat la functia de administrator al societatii Fruvimed Medgidia SA, in locul sau fiind numit fiul acestuia, Florin Valentin.

Primarul din Azuga este si un familist convins, are cinci copii si doi nepoti, de care este tare mandru.
MAI POTI CITI