Biografie ALEX BOGDAN mondenul care prezinta concursul "FII PE FAZA" la Prima TV

Au început filmarile pentru concursul “Fii pe faza!”, de la Prima TV.

Alex Bogdan si-a intrat în rolul de prezentator al emisiunii si i-a luat la întrebari pe românii care au participat la casting.

Pe scurt despre biografia lui Alexandru Bogdan „Mondenul , cel care da viata personajelor Traian Basescu, Radu Beligan sau Andreea Tonciu.

Data nasterii Alexandru Bogdan: 24 ianuarie 1986

Alexandru Bogdan este din Targu-Ocna, a facut sport de performanta si este mandru de faptul ca “un baiat dintr-un orasel mic, a devenit peste ani campion mondial la atletism”.

A facut si saritura în lungime si declaton. În continuare, dupa 11 ani are un record national la octatlon la juniori 3. Nu l-a batut nimeni de atunci.


Dupa ce a absolvit Colegiul National “C. Negri”, Alexandru a urmat cursurile Universitatii Hyperion, la sectia actorie.

Printre oamenii care au crezut in talentul sau actoricesc se numara profesorii Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu, care au avut un rol major in formarea tanarului actor, dar mai ales Niki Modreanu, despre care Alex spune ca: “este un om special care a slefuit cu blandete si prietenie acel nimb artistic... Nu stiam nimic despre mass-media sau actorie. Datorita lui am inceput sa iubesc tot ce inseamna lumea aceasta, cu bune si rele”.

Desi este la inceput de cariera, Alex Bogdan  a intrat in pielea mai multor personaje.

A fost Hamlet, Richard al III-lea, Othello, Petruchio si Henric V, din Examenul Shakespeare, Rica Venturianul, Nae Catavencu si Dragomir in Examenul Caragiale, dar si Stefan Valeriu in spectacolul “Femei, femei” sau Teukros in “Helena”.

Ion Caramitru, Marius Stanescu, Ionel Mihailescu, Antoaneta Zaharia, Mircea Constantinescu si Constantin Cojocarul se numara printre actorii preferati ai lui Alexandru, iar maestrul Radu Beligan este modelul sau profesional.

Pasiunea pentru film i-a mijlocit drumul catre teatru.
biografie alex bogdan mondenii prima tv

Aparent, Alex Bogdan a ajuns pe scena din pura întâmplare. În realitate, printre rânduri se întrevede limpede ca teatrul este, pentru el „o dependenta frumoasa”, de care nu vrea sa scape, ci pe care vrea sa o cultive în cel mai profesionist mod cu putinta, pentru ca ea sa nu-l paraseasca niciodata.

La Gala Star de la Bacaub din 2012 a castigat premiul cel mare cu recitalul „Da-damult… Mai da-damult.” dupa I.L. Caragiale, spectacol cu care a participat si la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

Si-ar dori din tot sufletul pentru mine ca om, ca entitate, ca cetatean al României… sa stie ca, de mâine, poate face doar teatru.

Sa nu mai alerge în stanga si-n dreapta si sa poata sa traiasca linistit cu o colaborare.

Asta si-ar dori: sa faca teatru si sa fie de-ajuns pentru a trai decent în aceasta tara.
MAI POTI CITI