Biografie Ioana Nicolaie Cartarescu - Poze sotia lui Mircea Cartarescu wiki de poeti iremediabili

Mircea Cartarescu este casatorit cu poeta Ioana Nicolaie. Despre biografia lui Mircea Cartarescu s-a tot scris, in schimb despre biografia Ioanei Nicolae, sotia lui, mai rar.

De aceea va prezentam pe scurt biografie profesionala si sentimentala a Ioanei Nicolaie.

Cand a cunoscut-o pe Ioana Nicolaie, la sfarsitul anilor ’90, Mircea Cartarescu era insurat, in timp ce tanara poeta tocmai divortase de poetul Gelu Vlasin.
biografie ioana cartarescu nicolaie blog vedete
Mircea Cartarescu era casatorit, Ioana era intr-o alta relatie, atunci cand s-au creat, pur si simplu, niste brese in vietile lor.

In anul 2000, Cartarescu a plecat cu o bursa in Germania, la Berlin, iar Ioana l-a urmat.

Mircea a cerut-o in casatorie pe Ioana intr-un autobuz berlinez.

Ioana Nicolaie s-a nascut in data de 1 iunie 1974, Sangeorz-Bai, judetul Bistrta-Nasaud.

Ioana Nicolaie s-a nascut intr-o familie cu ceva faulknerian in istoria ei. Un bunic de al Ioanei Nicolaie a fost pastor neo-protestant, iar fiul lui – si tatal ei - , cel putin in tinerete, era macinat de tot felul de dileme moral-religioase. Una dintre urmari au fost cei unsprezece frati ai Ioanei Nicolae.

Dupa absolvirea liceului "George Cosbuc" din Nasaud Ioana Nicolaie a devenit studenta la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, pe care a absolvit-o în anul 1997.

În 1998 Ioana Cartarescu a terminat cursurile de masterat ale aceleiasi facultati.

Dupa absolvire a fost profesoara la Liceul "Dimitrie Leonida" din Bucuresti, redactor la revista Tribuna invamamantului, redactor la Editura Humanitas si redactor la ziarul Independent.

Ioana Cartarescu a mai colaborat ca redactor la editurile Casa Radio, Polirom si Paralela 45.
wiki poeta ioana nicolaie cartarescu vedete blog
In parc, Ioana Cartarescu merge cu adidasi si in haine sport.

Cand conduce masina are nevoie de încaltari usoare. La o lansare, Ioana Cartarescu incearca sa fie ceva mai eleganta.

Ii plac rochiile si pantofii cu toc înalt. Dar crede ca fiecare lucru se potriveste într-o anume ocazie.

Ceea ce i-a lipsit mereu din garderoba Ioanei Cartarescu au fost rochiile de seara… si asta pentru ca spune ea, nu a avut niciodata nevoie de ele.

Despre relatia s-a cu  sotia sa, Mircea Cartarescu decalara intr-un interviu: "Eu si Ioana suntem foarte buni prieteni, ne intelegem mai mult decat bine, nu am descoperit decat, poate, a zecea parte fiecare din celalalt, ceea ce ne da mari sperante de viitor. Aceasta relatie este totala si satisfacatoare, din toate punctele de vedere, mai ales ca Gabriel, fiul nostru, ne completeaza vietile, si ca parinti, nu doar ca parteneri intr-un cuplu. Flacara pasiunii inca exista intre noi, nu am spaima ca se va stinge."
MAI POTI CITI