BIOGRAFIE SORIN ROSCA STANESCU VEDETA SCENEI POLITICE din 2013

Poate ati vazut cum Sorin Rosca Stanescu s-a suparat pe Corina Dragotescu si pe Victor Ciutacu si a plecat pur si simplu din platoul emisiunii moderate de cei doi, din cauza unei "burtiere" calomnioase.

De aceea iata e timpul sa spunem cateva cuvinte despre biografia, cv-ul de politician a lui Sorin Rosca Stanescu. Politician si om de media destul de controversat.

sorin-rosca-stanescu-biografie-cv-blog-vedete
Sorin Rosca Stanescu este o personalitate implicata in egala masura in presa cat si in afaceri si de a carei nume s-au legat totodata numeroase scandaluri mediatice.

Sorin Rosca Stanescu s-a nascut sub numele de Sorin Stanescu, la 8 septembrie 1949, in orasul Brasov.

Sorin Rosca Stanescu si-a inceput activitatea jurnalistica in anii 1970, la revista Amfiteatru, iar in 1972 lucra la Viata Studenteasca si, ulterior, la Informatia Bucurestiului.

Potrivit propriilor declaratii s-a ocupat de investigatii de la bun inceput.

Sorin Rosca Stanescu a fost nevoit sa se mute dintr-o localitate in alta, din cauza profesiei tatalui sau vitreg, Petrica Stanescu, inginer la Ministerul Minelor.

SRS a frecventat in decursul timpului numeroase scoli, pana cand, in 1963, a intrat la liceul Sfantul Sava din Bucuresti. In 1967, a devenit student al facultatii de Drept din Bucuresti si, la numai 19 ani, s-a casatorit cu Cristina Stefanescu, din acest mariaj de scurta durata rezultand un fiu, botezat Mircea Stanescu.

Sorin Stanescu s-a recasatorit aapoi cu Tatiana Rosca si a decis sa-si schimbe numele in cel de Sorin Rosca Stanescu. Din aceasta casatorie a rezultat o fata, Alina.

Rosca Stanescu a divortat si s-a recasatorit cu Steluta Danciu, cu care are doi copii, Simina si Sabin.

Dar revenind la biografia de jurnalist a lui Sorin Rosca Stanescu, mentionam ca dupa anul 1990 el face parte din echipa editoriala a ziarului Libertatea, publicatie rezultata din fostul ziar comunist Informatia.

Ulterior SRS lucreaza la "Romania libera", de unde este obligat sa demisioneze cind se descopera faptul ca activase ca ofiter de securitate, in cadrul Departamentului Informatiilor Externe. Este perioada in care incepe SRS sa fie cunoscut drept "Nasul".

Deviatiile spre stanga comunista ale redactiei de la “Libertatea” l-au determinat sa se transfere la o publicatie care incerca altceva decat o perestroika romaneasca. Si astfel SRS  a plecat ziarul la “Romania Libera”

In SRS 1994 fondeaza ziarul "Ziua", al carui director general a fost pina vineri, 25 ianuarie 2008.

Cotidianul condus de Rosca Stanescu este un ziar de investigatii si a fost acuzat de-a lungul timpului de publicarea unor anchete la comanda.

In 2005 Sorin Rosca Stanescu a controlat, inclusiv editorial, inca doua ziare, “Gardianul” si “Averea”.

In 2008, SRS s-a retras din toate functiile executive.

wiki mircea stanescu blog vedete
De-a lungul indelungatei sale carierei, Sorin Rosca Stanescu a fost confruntat cu numeroase acuzatii, de la cele de santaj, spalare de bani sau amenintare, si pana la cea de utilizare a unor informatii privilegiate, referitoare la cotarea la bursa a actiunilor Rompetrol.

In ianuarie 2009 fiul lui SRS, Mircea Stanescu s-a sinucis.

In 1995 Mircea Stanescu s-a inscris in PDSR, vreme de doi ani fiind consilier la Biroul de Presa al partidului. Din 1997 a trecut in tabara PD.

Mircea Stanescu a detinut, in perioada 2001-2006, functia de vicepresedinte al birourilor politice jude- tene Iasi si Tulcea.

Totodata, a reusit sa fie consilier pentru trei premieri: Radu Vasile (1998- 1999), Mugur Isarescu (1999- 2000) si Adrian Nastase (2000- 2004).

Membru al Uniunii Scriitorilor, Mircea Stanescu avea varsta de 39 de ani si era divortat, dupa un scurt mariaj cu vedeta Pro TV, Oana Cuzino.

Senatorul PNL, Sorin Rosca Stanescu, cel care a declansat acum in 2013 criza din interiorul USL dupa ce l-a criticat pe premierul Victor Ponta, a declarat pentru ziarul Gândul ca nu a încercat sa vorbeasca cu primul-ministru. În replica la acuzele care i s-au adus, liderul PSD a cerut excluderea din PNL a lui Sorin Rosca Stanescu, în caz contrar amenintând cu ruperea USL. 
MAI POTI CITI