Retentia de APA: infuzia de mesteacan stop retentiei de apa cu remedii naturiste

Inainte sa detaliem cumc folosim infuzia de mesteacan ca si remediu naturist bun pentru retentia de apa, sa raspundem la o intrebare.

Ce este retentia de apa?

Retentia de apa mai este cunoscuta si sub denumirea de edema.

Retentia de apa este o afectiune care presupune  scurgerea apei din sange in tesuturi.

In mod normale, fluidele corpului uman sunt dranate din tesusturile corpului prin sistemul limfatic – o “retea” de tuburi a organismului prin care se inlatura toxinele si materialele straine pentru corp.

Problemele legate de retentia de apa apar in momentul in care fluidele nu sunt indepartate de sistemul limfatic in mod adecvat si sunt retinute in tesuturile corpului unde provoaca inflamatii (edeme).

retentia de apa remedii naturiste
Retentia de apa tratament naturist
Forma de retentie de apa cea mai comuna este retentia de apa de la nivelul picioarelor, dar retentia de apa poate aparea  la fel de bine si la maini, brate, cavitatea abdominala (sindromul ascitic) si in jurul plamanilor, cunoscut ca edem pulmonar.

În cazul retentiei de lichide, o solutie o reprezinta si plantele diuretice naturale precum Uva Ursi (strugurii ursului) – are menirea de a creste usor frecventa de urinare.

Alte elemente care ajuta la o drenare eficienta a apei din organism sunt vitamina B6, magneziul, extractul de flori de sulfina, matase de porumb, extractul de boabe de ienupar, telina, usturoiul, patrunjelul si pulberea de patrunjel, fructele bogate în vitamina C  – kiwi, citrice, dar si mango, papaya, ananas.

Infuzia de mesteacan remediu eficient in tratarea naturista a retentiei de apa

In cazul hidropiziei cauzate de insuficienţa circulatorie, se va bea infuzie concentrată obţinută dintr-o lingurita cu varf cu frunze de mesteacan, uscate si maruntite, pusa in 200 ml de apă clocotită.

Vasul se acoperă, iar cand temperatura apei a ajuns la 38-40 de grade Celsius se adaugă un varf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Se amestecă foarte bine si după patru ore se bea jumătate din infuzie.

Apoi, după incă patru ore, se bea cealaltă jumătate din infuzia de mesteacan preparata.

Este preferabil ca acest tratament sa se efectueze numai in week-end.

Alte sfaturi utile pentru tratarea retentiei de apa:

- cel putin 30 de minute de mers alert, sau alergare usoara, pentru a pune in miscare lichidul limfatic e nevoie de un efort constant sustinut dar in ritm domol

- reducerea cantitatii de sare adaugata in mancare  -  numeroase alimente vin cu cantitati suficiente de sodiu pentru necesitatile corpului;

- reducerea cantitati de cofeina pe cat posibil

- un mai bun management al stresului – nivelurile ridicate de hormoni de stres amplifica retentia de apa.
MAI POTI CITI