LEURDA vedeta primaverii - Leurda contine germaniu si seleniu in forma organica

La inceput de saptamana sa vorbim si despre o vedeta din lumea plantelor. 

A plantelor aliment - medicament.

Leurda, cea cu  proprietati vindecatoare aproape uitate si ignorate.

Cunoscuta de milenii ca si planta medicinala, leurda revine din ce in ce mai mult in atentia specialistilor din medicina si farmacologie.

Leurda, Allium ursinum sau usturoiul ursului, este plina de substante binefacatoare pentru corpul uman.
leurda contine vitamine a b c germaniu organic

Leurda contine surfura de alil, substanta care îi imprima gustul si mirosul specific usturoiului, vitamine, saruri minerale si proteine.

Leurda contine vitaminele A, B si C, magneziu, fier, calciu si fosfor, glucide, proteine si uleiuri esentiale.

Datorita acestor componenti, leruda are numeroase virtuti terapeutice, fiind de un real ajutor în lupta cu bolile si un tonic natural dinamic.

Leurda contine de asemenea,  germaniu si seleniu in forma organica, doua substante rar intalnite in regnul vegetal, cu efecte antitumorale exceptionale.

Un studiu medical publicat in Germania arata ca mai multe substante continute de leurda, cele mai importante fiind ajoena si adenozina, au efecte de scadere a colesterolului negativ (LDL) din sange.

Primavara sunt recomandate curele cu o durata de minimum 3 saptamani, timp in care se consuma doua portii de salata de leurda pe zi.

Pe parcursul anului se recomanda patru cure, cu o durata de o luna fiecare, cu ulei de leurda, din care se consuma cate doua lingurite, de 4 ori pe zi, inainte de masa.

Iata cum se poate obtine uleiul de leurda.

Uleiul de leurda se fabrica folosind un vas de sticla în care se pun o legatura mare de frunze de leurda peste care se toarna 100 ml ulei de masline.

Acesta se fierbe pe baie de abur vreme de patru ore apoi se strecoara si uleiul astfel obtinut se pastreaza în sticlute închise la culoare în frigider. Uleiul de leurda este un foarte bun unguent-medicament pentru afectiunile pielii.

Tinctura de leurda este un excelent remediu contra radicalilor liberi, substante instabile, care ataca permanent membranele celulelor organismului, prin aceasta viciind materialul genetic al acestora si producand ceea ce noi numim imbatranire.
MAI POTI CITI