Renzo Rosso biografia "croitorului" de blugi din Italia ajuns miliardarin dolari

Renzo Rosso biografia "croitorului" de blugi DIESEL din Italia ajuns miliardar in dolari

Povestea de scucces a lui Renzo Rosso ar trebui sa dea de gandit multor romani  care se cred "designeri" internationali dar nimeni nu ii cunoaste.
Renzo-Rosso-biografie-blugi diesel
Renzo Rosso este tata a sase copii, insa cu incheieturile mainii tatuate si blugii skinny, italianul aduce acum mai degraba cu un rock star aflat in retragere., si nu a miliardar de succes.

Renzo Rosso s-a nascut in oraselul Brugine din nord esttul regiunii italiene Veneto.

Parintii lui Renzo Rosso erau simplii fermieri, iar Renzo si ajuta cu regularitate tatal dupa ce venea de la scoala.

In anul 1970 a început sa studieze industria textila industriala la Institutul Tehnic Marconi din Padova.

Aici , el a produs, la varsta de 15 ani, primul sau proiect de îmbracaminte, o pereche de blugi folosind masina de cusut Singer a mamei sale.

La 20 de ani Renzo Rosso s-a angajat la firma italiana Moltex, al carei actionar a si devenit doi ani mai tarziu, gratie unui imprumut de 4.000 de dolari de la tatal sau.

In 1978, impreuna cu Adriano Goldschmied, proprietarul Moltex, a redenumit compania Diesel, din cauza crizei petrolului, cand dieselul era o alternativa convenabila de combustibil.

In 1985, Rosso a cumparat si actiunile pe care partenerul sau le avea in companie, contra sumei de 500.000 de dolari.

Iar de aici inainte nimic nu i-a mai putut sta in cale lui Rosso in a construi un imperiu financiar bazat pe blue jeans.


Cand Rosso si-a propus sa deschida in Manhattan, New York, primul magazin in care sa vanda blugi Diesel, a ales intentionat un loc vis-a-vis de Levi’s, cei care aveau sa ii devina principalii competitori.

Un manager excentric care in în octombrie 2008, cand Diesel era pe cale de a sarbatori aniversarea a 30 de ani de existenta, a vrut sa arate  "o data pentru totdeauna arata lumii, cum sa face o petrecere adevarata".

Astfel s-a nascut  un eveniment Dieel care a insemant petreceri in  17 orase din întreaga lume timp de 24 de ore.

Petreceri anivesare care au avut ca invitati artisti conoscuti ca:  MAI, Chaka Khan, si NERD, si au totalizat mai mult de 80,000 de participanti fizici, si mai mult de un milioane de telespectatori on-line.

Renzo Rosso produce si distribuie haine prin intermediul mai multor companii de pret-a-porter respectabile, cum ar fi Marc Jacobs Men si Just Cavalli de la Roberto Cavalli.

Veniturile brandului au sporit si datorita adaugarii unei linii de parfumuri, ochelari de soare si altor accesorii, semn ca italianul nu s-ar fi multumit niciodata doar cu vanzarea de blugi.
MAI POTI CITI